Korlátozással terelik a teherforgalmat a sztrádára

Korlátozással terelik a teherforgalmat a sztrádára
© Illusztráció: Getty Images
Hajdú-Bihar – A 35-ös főút három, a 36-os főút egy szakaszára súlykorlátozást vezetett be a január elsejétől a Magyar Közút Zrt.

A 20 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos a következő útszakaszokra: a 35-ös főúton a 18–23., a 37–40. és a 66–77., a 36-os főúton 6–22. kilométerszelvényben. A korlátozást jelző táblákat egyes helyeken „Kivéve áruszállítás” kiegészítővel látta el a Közút.

A súlykorlátozás elrendelésére a főutak mellett lakók védelme érdekében volt szükség. A lakossági, országgyűlési képviselői panaszok szerint az új útdíj bevezetése után megnőtt a főutak teherforgalma és ezzel együtt a környezetterhelés. A teherforgalomnak a főutakról a gyorsforgalmi hálózatra való átterelésének leghatásosabb módszere az egyes szakaszokon a forgalomkorlátozás bevezetése.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés