Korlátok közé szorítva

Akt.:
Újabb vaskorlátok kihelyezésével akar a város rendet teremteni a Petőfi téren
Újabb vaskorlátok kihelyezésével akar a város rendet teremteni a Petőfi téren - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Újabb vaskorlátok kihelyezésével akar a város rendet teremteni a Petőfi téren.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Petőfi tér Nagyállomás felőli részének átépítése óta sok arra járó gyalogos szabálytalanul közlekedik. A 22 emeletes elé érkező villamosról leszállók jelentős része ugyanis helyi busszal akar tovább utazni, ezért – a két pont között a legrövidebb az egyenes elvét követve – keleti irányba, keresztben átvágnak a téren. Útjuk során kitapossák a parknak szánt, frissen ültetett növényeket, majd az induló villamosok megállójának érintésével, a romos egykori wc-k mellett haladva eljutnak a Wesselényi utcai aluljáróhoz. Ott a sok lépcsőt megspórolva nem mennek le, hanem a négy sávon érkezők autók között átszaladnak az éppen indulóban lévő buszuk után.

Gyalogátkelő

A Napló Agóra fórumán ehhez hozzászólva néhányan azt javasolták, hogy talán oda kellene járdát építeni, ahol az emberek közlekednek.

Erre a város első körben azt közölte, hogy a buszok könnyebb megközelítése érdekében zebrát fognak felfesteni az aluljáró fölé a 4-es főúttal párhuzamosan.

Nem lehet mindenütt járda

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője néhány napja ezt ezzel egészítette ki: „Nagyon jó az a szemlélet, hogy figyelemmel kell lenni a lakosság által kijárt főbb csapásirányokra és oda építeni a járdákat. Mi is alkalmazzuk ezt azokon a helyeken, ahol a legfontosabb szempont a legrövidebb átjárás biztosítása, például lakótelepek parkjaiban, köztereken. Valóban, semmi szükség az emberek fölösleges terelgetésére.”

HBN-OCs