Korhut: a legjobb fesztivál a jó szezonkezdés

Korhut Mihály
Korhut Mihály - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A jó eredményekért és a szurkolók kegyeiért küzd a Loki. A csapat továbbjutási eséllyel lép pályára a nemzetközi kupameccs visszavágóján, csütörtökön nagy buli lesz Debrecenben.

Idegenben elért kecsegtető eredmény után készül az Európa Liga visszavágóra a DVSC-TEVA együttese. A mieink jó főpróbát tartottak a bajnoki nyitányon, idegenben szereztek három pontot. Nyári menetelés ígérkezik: nemzetközi kupameccs július 23-án a Riga ellen, bajnoki találkozó a Nagyerdei Stadionban július 26-án, majd továbbjutás esetén ismét nemzetközi kupameccs itthon július 30-án. Nyolc nap alatt valószínűleg három nagy meccset vív a Loki a Nagyerdőn!

Külön pikantériája van az első mérkőzésnek: a stadion falain belül Loki-meccs, a stadiont övező parkban a Campus Fesztivál zajlik. A különleges helyzet inspirálja a lokistákat. Korhut Mihály, a békéscsabai meccs egyik hőse nyilatkozik erről:

– Remélem, sok fesztiválozó is bejön az arénába és szurkol a továbbjutásunkért. Engem nem csupán az dob fel, hogy a bajnokin jól sikerült az utolsó pillanatban elvégzett szabadrúgásom, hanem az is, hogy győzelmet hozott a csapatunk második félideji harcos játéka. Mi másra készülnénk: továbbjutás a Riga ellen, újabb bajnoki siker, aztán jövő csütörtökön jó eredmény a következő nemzetközi meccsen. Nyolc nap alatt kilenc pontot szeretnénk ajándékozni a szurkolóinknak!

Az EL-mérkőzés alatt zajló Campus Fesztivál közönsége számára külön élmény lehet a Lokinak szurkolni. A Campus-belépővel rendelkezők a fesztivál területén működő DVSC-standon (a stadion és a Víztorony közötti sétányon működik szerda délutántól) válthatnak kedvezményes jegyet a Loki-Riga mérkőzésre.