Kórház, a létszámminimum szélén

ASemmelweis Kórházról írták fórumunkon: A Semmelweis kórházban dolgozom. Vártuk a 4,5 százalékot, de megint átvertek minket. Nemrég létszámleépítés volt nálunk, így egy ember végzi három munkáját. (például élelmezés)

Az akkor beígért fizetésemelésnek csak a töredékét kaptuk, de nem volt mit tenni. Most pedig úgy oldották meg a 4,5 százalékot, hogy az akkor adott pénzből levontak annyit, hogy meglegyen a törvényben előírt összeg. Magyarul egyik zsebünkből a másikba rakták a pénzt, de egy fillérrel sem kapunk többet. Pedig a kormány több milliót osztott szét az önkormányzatoknak, hogy mindenki megkapja a törvényben előírt összeget. A módszer törvényes, erre felhívták a figyelmünket, és még arra is, hogy akinek ez nem felel meg, az választhat… Ez már a demokrácia? Vagy velünk bármit meg lehet tenni?!

 Kétségtelen leterheltség 

Hadd kezdjem azzal: a mi kórházunkban 7,5 százalékos, bérarányos év eleji béremelést január 1-én hajtottuk végre, holott a jogszabály március 1-jei határidőt is megengedett volna, visszamenőleges kötelezettség nélkül. Ezt minden dolgozónk megkapta. A szeptemberi, 4,5 százalékos emelés differenciált, létszámarányos béremelés volt. A differenciálás szempontja volt az elvégzett munka mennyisége, minősége, a dolgozó szakképzettsége, beosztása, a munkahelyi leterheltség. Így tehát kétségtelen, hogy nem feltétlenül emelkedett mindenkinek a fizetése 4,5 százalékkal. Volt, akinek többel, volt, akinek kevesebbel – részletezte kérésünkre dr. Koleszár Lajos főigazgató főorvos. 

Növekvő bértömeg 

 - Az elbocsátásokra vonatkozóan elmondhatom – tette hozzá az igazgató -,  hogy a konszolidáció (tavalyi) befejezése óta senkit nem küldtünk el. Az viszont igaz, hogy a legtöbb munkahelyen az előírt minimális, vagy azt alig meghaladó létszámmal dolgozunk, ami például a nyári szabadságok idején nem kis megterhelést jelent.  Egyébként tavaly decembertől 2005 novemberéig intézményünkben 12,2 százalékkal nőtt a bértömeg, ehhez hozzájön az emelés folytán szintén emelkedő ügyeleti díj, túlóra- és műszakpótlék, aminek tömegét még ki sem számoltuk.

Sz.K.