Korda Filmstúdió: a katasztrófavédelem szerdán kezdi vizsgálni a tűz okát

Etyek – A katasztrófavédelem szerdán folytatja a munkát az etyeki Korda Filmstúdióban, ahol kedden kigyulladt az egyik csarnok, helyszíni szemlét tartanak és megindul a hatósági vizsgálat, amely a tűz keletkezésének okait igyekszik feltárni – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd este az MTI-t.

Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy az oltási munkálatok tizenegy órán át tartottak, negyed hétkor hagyták el a területet. Megjegyezte, hogy az épületben jelentős mennyiségű törmelék és égett anyagmaradvány halmozódott fel.

A filmstúdió az MTI érdeklődésére későbbre ígért választ az anyagi kárról. Egyelőre azt sem tudni, hogy a tűzeset milyen mértékű csúszásokat okozhat a forgatásokban.

A katasztrófavédelem kora délután azt közölte az MTI-vel, hogy eloltották az etyeki Korda Filmstúdió egyik körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában keletkezett tüzet, de több ponton még izzás és parázslás volt tapasztalható.

A tűzoltók megfeszített munkájának eredményeként más épületben nem keletkezett kár. A csarnok tetőszerkezete a folyamatos hűtés következtében nem omlott be.

Farkas-Bozsik Gábor kedd délelőtt azt mondta, a tűzben senki nem sérült meg. Az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángoltak. A tűz keletkezésekor a csarnokban tartózkodó 27 ember biztonságos helyre menekült.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője délelőtt elmondta: az elmúlt napokban filmet forgattak a műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak – tette hozzá.

A Korda Filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz.

A stúdióban a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják. A produkció képviselője délután az MTI-vel azt közölte, hogy a tűz kitörésekor éppen nem forgattak, igyekeznek felmérni a károkat, a tűz okát egyelőre nem tudják

– MTI –


Eloltották a tüzet az etyeki Korda Filmstúdióban

Eloltották az etyeki Korda Filmstúdió egyik körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában keletkezett tüzet – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd kora délután az MTI-vel.

Tűz ütött ki az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnokában

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-tTovábbi hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek