Korcsolyáztak és segítettek

Korcsolyáztak és segítettek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Több tucat rászoruló családnak elegendő adomány gyűlt össze a Debreceni Egyetem jótékonysági jégkorcsolya estjén.

Ezúttal egy plüss játék vagy némi tartós élelmiszer volt a belépő a Nagyerdei Stadion melletti jégpályára szerda este. A rendhagyó jégkorcsolya estet a Debreceni Egyetem Sportirodája szervezte, azzal a céllal, hogy hátrányos helyzetű családokon segítsen.

– Több mint 450 hallgató és oktató vett részt a rendezvényünkön, de ennél jóval többen segítettek, hiszen sokan nem is húztak a lábukra korcsolyát, csak elhozták az adományukat és továbbálltak. Összesen egy kisteherautónyi játék és élelmiszer gyűlt össze, amit az átmeneti otthonokban élő családoknak szánunk – tájékoztatott Pöszmet Tibor, a Sportiroda vezetője.

Az adományokat az egyetem hallgatóiból megalakult SZÖSZ (Szociális hallgatók Öntevékeny Szerveződése) segítségével juttatják el a hátrányos helyzetű családoknak. Az akcióval egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy a rászorulóknak nemcsak karácsonykor, hanem egész évben jól jön a támogatás.

– unideb.hu –
hirdetés