Élménybeszámoló a Campus Fesztivál első napjáról

Akt.:
Élménybeszámoló a Campus Fesztivál első napjáról
© Fotó: Matey István
Debrecen – A nulladik napot követően csütörtökön pörgött fel igazán a fesztivál.

Lezajlott szerdán a Campus Fesztivál nulladik napja, amelyen így is szép számmal vettek részt a bulizni vágyók. Az eseménynek otthont adó nagyerdei területnek ekkor még csak nagyjából a fele volt nyitva (s mindössze három színpadon játszottak zenekarok), ám épp ez tett jót a hangulatnak, hiszen amerre a szem ellátott, mindenhol vidámságra és kellemesen őrült estére vágyó fiatalokat és középkorú embereket látott. Többek mellett Szabó Balázs bandája, a The Grenma, a Heaven Street Seven, vagy a Vad Fruttik pedig tettek is azért, hogy senki se unatkozzon, s a tetőfokára hágjon a buli.

Víz és napfény

Ettől függetlenül azért csütörtök délután, mikor kilátogattunk a helyszínre, akadtak olyanok, akik jelezték: számukra igazán még csak aznap fog elkezdődni a fesztivál, hiszen most lépnek fel számukra kedves zenekarok. – Tegnap még nem nagyon akadt olyan fellépő, amelyik érdekelt volna minket, de most az Intim Torna Illegált, Majkát és a Wellhellót is nagyon várjuk – fogalmazott Csabi és Tibi, akik először tették tiszteletüket a Campus Fesztiválon.

Az abádszalóki Dóri, a nyíregyházi Zsanett és nagyváradi Robi szintén most először „költöztek ki” a Campusra – mikor a kempingben odaléptünk hozzájuk, épp a zuhanyzók melletti csapokból engedtek maguknak vizet, majd beszélgetés közben vidáman locsolni kezdték egymást. Nekik is tetszett az első nap, Zsanett egyedül annyi kritikát fogalmazott meg, hogy a tusolóban nagyon-nagyon hideg a víz.

Vízpermet helyett egy egyelőre még sátormentes réten heverésző, Miskolc környékéről érkezett Móni, Pati és Mesi inkább a napfénynek örült, hiszen fürdőruhában süttették a hasukat, s ők is elmondták, nagyon tetszik nekik a fesztivál. A szép leányzókat egyébként nem kellett félteni az ostromló hódolóktól, hiszen vízipisztollyal voltak felszerelkezve, amellyel távozáskor minket mosolyogva lőttek hátba.

Mindenhol jó…

A kempingből kisétálva belefutottunk a kalapban, napszemüvegben sörözgető Tamásba, aki aztán tényleg nem hagyott kétséget bennünk afelől, hogy egy fesztiválon vagyunk. – Mindenhol jó, de a legjobb rottyon – fogalmazott viccesen, s elárulta, igazából ő csak fogadásból ugrott be ilyen korán a Campus területére, a dohányboltba kellett eljutnia egy jégkockát markolva, de végül itt ragadt. Valószínűleg nem is nagyon ment már később sem sehová, hiszen olyan előadók vártak arra, hogy megmozgassák a tömegeket, mint a Quimby, a Jurij, a 30Y, Ludmilla, Ganxta Zolee, vagy a Road.

HBN-VÉZS


Sikítások és ölelések a ponthúzó bulin
Debrecen – A lemaradók az esti-éjszakai koncerteken vigasztalódhattak.


Éjszakai villamosok is indulnak a Campus idején
Debrecen – A DKV Zrt. a nagysikerű éjszakai Campus-járatok mellett villamosokat is közlekedtetett a hétvégén.


Kálucz Döglégyék meg a társaság miatt jön a Campusra
Debrecen – Hatodik éve fix programként áll Kálucz Martin naptárában a Campus Fesztivál.


Különleges meglepetéssel jönnek a Campusra Columboék
Debrecen – A saját nemében legendának számító külföldi előadókkal dolgozik a Brains. Interjú Kéri ,,MC Columbo” Andrással, a zenekar énekesével.


Befejeződtek a Campus Sportfesztivál küzdelmei
Debrecen – A 7. Campus Sportfesztivál a csütörtök délutáni döntő mérkőzésekkel véget ért. Idén is rengeteg hallgató versengett a rettentő hőségben a 4 sportág bajnoki címeiért.


Alvinék kis híján lebontották a Rézangyal sátrat
Az 1993-ban Nyíregyházán alakult Alvin és a Mókusok zárták csütörtökön a péntekbe átnyúlva a Rézangyal sátorban azt zúzós vonulatot, amelyet Ganxta, a Paddy and Rats és a Road alapozott meg előttük.


A Campus Fesztivál első napjának legszebb lányai
Az idei Campus Fesztivál szokás szerint bővelkedik a csinosabbnál csinosabb hölgyekben, ezt képekkel is tudjuk bizonyítani.


Paddy and the Rats a Campuson
Debrecen – A miskolci “Patkányok”, a Paddy and The Rats idén is mindent elsöprő lendülettel nyomták az ír-rockot csütörtökön a Campus Fesztiválon.


A Quimby-koncert előtt elcsíptük Kiss Tibit egy interjúra
Debrecen – A jubiláló banda dalszerzője, énekes-gitárosa, Kiss Tibi megmondja, miért áll meg a legtöbb külföldi zenekar a határon.


Progresszív rifforgia a Campuson a metálzene kedvelőinek
Debrecen – Aki pénteken nem Ákost választja, zúzhat egyet a debreceni dAsh koncertjén.


Pénteken dübörög a Modestep a Campus Fesztiválon
Debrecen – Rockkal, dubsteppel és drum and bass-szel fokozódik a fesztiválélmény.