Helyi közélet

2008.04.22. 14:05

Debrecen: Közép-Európa Rali

<p>Debrecen - Mivel a Közép-Európa Rali szervezői módosították mai gyorsasági szakasz időpontját, ezért a tervezettnél később érkezik a mezőny Debrecenbe. <DIA width="900" height="700" alt="Közép-Európa Rally 1. nap"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_z_p_Eur_pa_Rally_1__nap/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Közép-Európa Rally 1. nap" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Közép-európa rali 2008.04.20."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_z_p_eur_pa_rali_2008_04_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Közép-európa rali 2008.04.20." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Robby Gordon Veszprémben tesztelt"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robby_Gordon_Veszpr_mben_tesztelt/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Robby Gordon Veszprémben tesztelt" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA><BR /><BR /></p>

A Szervizpark déltől nyitja meg kapuit, ettől kezdve folyamatosan érkeznek a kiszolgáló járművek a Főnix Csarnok parkolójába.

Az első versenyjárművek várhatóan 18 óra körül érik el Debrecent, ezt követően folyamatosan érkeznek az autók, motorok és kamionok a Főnix Csarnok mögé.

A Hello Tavasz Fesztivál keretében meghirdetett Bon-Bon és Irigy Hónaljmirigykoncertek az előzetesen meghirdetett időpontban, azaz 18.30-tól és 20 órától kezdődnek.

Debrecen: Pártállás nélkül támogatták

Óriási lehetõség a magyar autó-motor sportnak, a turizmus révén több száz millió forintos adóbevétel, s milliárdos értékû promóció az országnak a Közép-Európa Rali.

 A szervezésre mindössze két hónap jutott – ilyen jelentõségû, méretû eseménynél ez máskor egy évbe is belekerül –, az önkormányzatok pártállás nélkül a kezdeményezés mellé álltak – fejtette ki Ujhelyi István. A munkából az ÖTM mellett Szalay Balázs csapata is kivette a részét. – Ha sikeres lesz a verseny, jövõre újra szeretnénk megrendezni – tette hozzá.

– A gyorsasági szakaszokat zárt katonai lõtereken bonyolítják, ehhez környezetvédelmi okok miatt ragaszkodtunk – jegyezte meg az államtitkár. Viszont mivel kevés ilyen pálya van Magyarországon, és elegánsabbnak tûnt a Közép-Európa Raliba még egy országot bevonni, megkeresték a román kormányt – így versenyezhetnek a sztárok hétfõn és kedden Nagybánya környékén.

Debrecenben egy éjszakát tölt a mezõny; ezzel újabb magyar nagyvárost kívántak bemutatni a nemzetközi sajtónak, másrészt így eggyel több helyszínen csodálhatják meg a gépeket az érdeklõdõk. Olvassa tovább...

 

 

Debrecenben a „Dakar-utód”!
.Fantasztikus versenyautókban, motorokban és kamionokban gyönyörködhetnek kedden a hajdú-bihariak: Debrecenbe érkezik a Dakar Series elso futama, a Közép-Európa Rali. A több évtizedes hagyományokkal rendelkezo, ám januárban terrorveszély miatt törölt Dakar Rali pótlására életre hívott verseny a sportág legnagyobb sztárjait vonultatja fel; indult – a teljesség igénye nélkül – a kilencszeres Dakar-gyoztes Stephane Peterhansel, a ralivilágbajnok Carlos Sainz, az amerikaiak csillaga, Robby Gordon, valamint a motorosok közül Cyril Despres és Marc Coma. A mezony a romániai Nagybányáról – Mátészalka felol, a 471-es úton – érkezik meg kedden az esti órákban, a tervek szerint 20 óra és éjjel egy között, a szervizpark a Fonix Csarnok parkolójában lesz. Olvassa tovább...

Kapcsolódó anyagok:

  • Debrecen a Dakar szériában
  • A magyarok meglepnék a „nagyokat
  • Elrajtolt az autósok mezõnye is
  • Új útvonalon a Közép-Európa Rali
  • Közép-európa rali: Az autósoknál Sainz, a motorosoknál Coma vezet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában