Korábban testvérét is lelőtte az alabamai ámokfutó

Huszonnégy évvel ezelőtt mellbe lőtte 18 éves öccsét az a biológiatanárnő, akit azzal vádolnak, hogy megölt pénteken három embert egy alabamai egyetemen – közölték helyi illetékesek vasárnap.

Amy Bishop a Massachusetts-állambeli Braintree-ben végzett testérével 1986-ban, de az esetet véletlen balesetként kezelték és az ügy sosem került bíróságra.

Az ámokfutó tanárnő azért nyitott tüzet pénteken a Huntsville-ben lévő Alabamai Egyetemen, mert nem véglegesítették, pedig 2003 óta dolgozott a felsőoktatási intézményben. A neurobiológus, 40-es éveiben lévő Bishop három kollégájával végzett, három másik embert pedig megsebesített: két sérült még mindig kritikus állapotban van.

A lövöldöző tanárnő egyébként halálbüntetést is kaphat, ha elítélik a gyilkosságokért.

Az eset csak egy az amerikai iskolai lövöldözések sorában, amelyeket legtöbb esetben tanulók követnek el, és amelyek újra és újra felszítják a fegyvertartási törvény szigorítása körüli vitát az Egyesült Államokban.

2007 áprilisában 32 ember vesztette életét a virginiai egyetemen, miután az egyik tanuló, Seung-Hui Cho lövöldözni kezdett, majd végül magát is megölte. 1999-ben két tizenéves diák rendezett mészárlást egy coloradói iskolában, ahol 13 ember lőttek le, mielőtt magukkal is végeztek volna.