Korábban nem zavarta, hogy alig változott

Balmazújváros – Évről évre csak a beszámoló vége aktualizálódott, egyszer sem kértek újat, simán ment át a testületen.

Nem fogadta el a képviselő-testület a helyi Veres Péter Emlékparkot kezelő Balmazújvárosi Környezetvédelmi Csoport beszámolóját. Az illetékes bizottság véleményét tolmácsoló Csonka-Kis Pál (Fidesz) szerint az „két-három mondat” eltéréssel megegyezik az előző évi beszámolóval.

A dokumentum – jegyezzük meg – ugyanezt a néhány mondatot leszámítva azonos a 2013-as, a 2012-es, sőt, a 2011-es beszámolóval, ám ez az előző években sem az illetékes bizottságokat, sem a képviselőket nem zavarta. Ezt – a jegyzőkönyvek alapján – senki nem kifogásolta sem a bizottsági, sem a képviselő-testületi üléseken.

Ide tartozik, hogy a decemberi ülésen hét év után visszavették a csoporttól a terület karbantartását és hasznosítását; az önkormányzat sikeres pályázat esetén állandó színpadot, közösségi teret, nyilvános vécét alakítana ott ki.

A 2015-ös évről szóló beszámoló végén a készítő sok sikert kívánt az önkormányzatnak a hasznosításhoz, és javasolják a terület kezelésével kapcsolatos teendők egyeztetését, amiben – tették hozzá – „szívesen segítenek…”. A testület a februári ülésre kérte az új beszámoló elkészítését.

HBN–SZZSL

Címkék: ,hirdetés