egyház

2019.10.31. 14:31

Misszionárius házaspár tartott előadást a Nagytemplomban

A Nagytemplomi Református Egyházközség gyülekezeti termében október 21-én a Gyülekezeti Biblia Iskola rendhagyó alkalmat tartott.

Fotó: Dandé Melinda

Waldemar és Katharina Jesse, német misszionárius házaspár, a Nemzetközi Liebenzelli Misszió tagjai oroszországi küldetésükről tartottak beszámolót a református gyülekezet tagjainak. Mindketten Kazahsztánban születtek. Négy gyermekükkel jelenleg Oroszországban élnek, ahol az evangélikus egyház munkáját segítik. Waldemar az uráli körzet esperese is. Jekatyerinburgban három gyülekezetet alapítottak, a mostani szolgálati helyükön, Cseljabinszkban pedig egy negyediket vezetnek. Küldetésükről meséltek, feladataikról, az orosz életről, hogyan telnek napjaik. Számukra a következő ige segíti mindennapjaikat: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az életnek koronáját!” (Jelenések 2:10b)

Fotó: Dandé Melinda

A rendhagyó estet Török András, a Nemzetközi Liebenzelli Misszió Molnár Mária Alapítvány elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy négy fontos munkaköre van a missziónak: gyülekezetalapítás és gyülekezetépítés, meglévő gyülekezetek felkészítése önálló külmissziói szolgálatra, szociális munka és vidékfejlesztés, mely elengedhetetlen a keresztény egyház szolgálatához, illetve fontos a partneri kapcsolatok kiépítése.

A Liebenzelli Misszió november 13-án ünnepli 120 éves megalakulását. Jelenleg öt kontinensen közel 230 misszionáriussal vannak jelen. A Misszió magyarországi ágát, a Molnár Mária Külmisszió Alapítványt, felkérésükre Asztalos Zoltán református lelkész alapította a Németországi Liebenzelli Misszióval karöltve.

A megjelenteket köszöntötte még Vad Zsigmond esperes, a Nagytemplom vezető lelkipásztora és dr. Nagy Aliz, a Missziói Bizottság elnöke. Az estet közös imádsággal és énekléssel zárták.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában