Konzultálunk

Konzultálunk
© portfolio.hu
Vegyesek az érzéseim a kormány körkérdezősködésével, azaz a nemzeti konzultációval kapcsolatban. Mert ez egyrészt szerintem nem más, mint egy álcázott népszavazás vagy népszavaztatás, másrészt kíváncsi vagyok rá, ha nem az általuk várt eredmény jönne ki, akkor mi következne? Úgy vélem, szemrebbenés nélkül csinálnák azt és úgy, amit akarnak, illetve ahogy akarják. És akkor, bármi lenne a következmény, csak azt hajtogatnák, hogy mi szavaztunk így! Aki nem hiszi, számoljon utána! Vagy járjon utána! Réti János írása.

Az ívet, illetve a miniszterelnök levelét mi még nem kaptuk meg, de majd megérkezik biztosan, hogy legyen min elgondolkodni. Ha már egyszer 10 éve elhatároztuk, mi magyarok, hogy lesz, ami lesz, mi mindent megbeszélünk majd egymással a jövőben.

Hát, úgy legyen, csak tartok tőle, hogy a kérdések nem lesznek egyszerűen megválaszolhatók, sőt lesz olyan is, amelyik nem lesz megválaszolható, úgy istenigazából.

Mert mi legyen az egészségüggyel? Tudja a fene, hogy mi lenne igazán jó neki? És mi legyen a felsőoktatással? Mondjuk, mi vagy ők majdcsak kitalálnak valamit…

És bevándorlás ügyben, hogyan alakuljon a helyzet? Mert azt tudomásul kell vennünk, hogy világjelenségről van szó, amire valamilyen megoldás kell! És ha a világ nem talál – eddig legalábbis – megfelelő megoldást, akkor a mi kérdőíveink fedezik majd fel az igazságot?
Na ugye, nyolcmilliónyian nem kormányozhatják ezt az országot! Elegen vannak annyian, ahányan vannak. De annyian legyenek és álljanak ki a fizetésükért eldönteni, hogy mit kell tenni és azt hogyan! Másként, miért vannak ott?

Elég nekünk a magunk baja, jóval szolidabb jövedelemért, netán nyugdíjért, mint amihez ők hozzájutnak. Kormányozni akartatok? Hát akkor kormányozzatok, hangot vagy zokszót nem akarunk hallani! Úgy biz ám!

Ez nem jelenti azt, hogy nem töltjük ki a kérdőíveket, és nem megyünk el „szavazni”, sőt felvesszük a szebbik ruhánk. De azt követően csináljatok mindent a saját meggyőződésetek szerint, a saját felelősségetekre. Ne ránk hagyatkozzatok! Mert azt még a fene is megeheti és akkor, hogy leszünk azután?

Réti János

Címkék: ,