Könyvbe foglalták a példát adó pedagógusokat

Könyvbe foglalták a példát adó pedagógusokat
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Megjelent a Pedagógusok Arcképcsarnoka című sorozat 14. kötete a napokban. A könyvet ünnepélyes keretek között mutatták be a megyháza Árpád-termében.

Dr. Korompai Gáborné, mint a könyv lektora többek között elmondta, hogy másfél évtizeddel ezelőtt az alapító főszerkesztő, Ungvári János tanár megtalálta azt az alkalmas keretet arra, hogy egy kötetben megörökítsék mindazoknak a pedagógusoknak az emlékét, akiknek szakmai munkája, közéleti tevékenysége, emberi példája követésre méltó, akiket az élő emlékezet a jövő számára is ismerté tehet.

A 14. kötet száz életrajzot tartalmaz nyolcvankét szerző közreműködésével. A szerzők egyre szélesedő területről küldenek élettörténeteket, országhatáron belül, de egyre távolabbi vidékekről is. Érkezett arcképvázlat Kézdivásárhelyről, Temesvárról, Komáromból is.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés