Könnyűnek tűnik, de nem volt az

Megérdemelt győzelmet arattak az újvárosi labdarúgók
Megérdemelt győzelmet arattak az újvárosi labdarúgók - © Fotó: HBN rchív
Balmazújváros – Bokros Tibor szerint a négygólos győzelem ellenére eleinte nehéz pillanatokat éltek át Cegléden.

Rég nem látott gólparádét rendezett a közvetlen rivális Cegléd otthonában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az NB II. 27. fordulójában. A szombati, 4–0–s sikerből góllal vette ki a részét Bokros Tibor, Mario Mijatovic, Vajda Sándor és Vachtler Csaba is, a horvát légiós büntetőt értékesített. Az újvárosiak legutóbb az elmúlt szezonban, tavaly májusban tudtak négy találatot termelni egy másodosztályú bajnokin, akkor a Tatabánya volt a „mészárlás” áldozata.

Lépésről-lépésre

– Nem volt annyira sima a mérkőzés, mint amit az eredmény mutat. Az elején nekünk ugrott a Cegléd, szerették volna már korán eldönteni a lényegi kérdéseket. Szerencsére sikerült átvészelnünk ezt a szakaszt, majd a vezetés megszerzése után megnyugodtunk, és tudtuk azt játszani, amit elterveztünk – vélekedett Bokros Tibor.

A védő számára duplán örömteli volt az összecsapás, hiszen szezonbeli első gólját is megszerezte. – Nem elsősorban az a feladatom, hogy bevegyem a riválisok kapuját. Persze mindig pluszt jelent, ha az ember hátvéd létére betalál – fogalmazott a 25 esztendős labdarúgó.

A ceglédi diadallal a 14. helyre léptek fel Feczkó Tamás tanítványai, hátrányuk kettő pont a bennmaradó pozíciót elfoglaló Siófok, Soroksár párossal szemben. Három játéknap van a zárásig a pontvadászatban, az Újváros sorrendben a Zalaegerszeggel (otthon), a Csákvárral (idegenben), végül hazai környezetben a Sopronnal csap majd össze, ezeken a meccseken kellene megszilárdítani a hajdúságiaknak a másodosztályú tagságukat.

– Jó formába kerültünk az utóbbi időben. Nem igazán számolgatunk, mindig a következő feladatra koncentrálunk, lépésről–lépésre haladunk a célunk felé. Ha mindig nyerünk, akkor nem lesz probléma, képesnek tartom a csapatot arra, hogy a hátralévő találkozókat behúzzuk – zárta gondolatait Bokros, aki a ZTE–ről elmondta, szerinte egy hektikus alakulat az egerszegi, hiszen bárkit le tudnak győzni, de ha rossz napjuk van, akkor ennek a fordítottja valósul meg.

HBN–BÁ