Könnyebbé válnak így a nehéz hétköznapok

Ádám édesanyjával örömmel beszélgetett velünk
Ádám édesanyjával örömmel beszélgetett velünk - © Fotó: Matey István
Debrecen – Bana Katalin égi adományként tekint a Fény Felé Alapítványra.

Az emeleten voltunk épp, amikor Ádám meghallotta, hogy megérkezett az édesanyja. Szaladt is le a lépcsőn, és rögtön megölelte, majd óriási cuppanós puszit nyomott az arcára. Meglepetés volt ez neki – hiszen hétvégenként jár haza, és még csak hétfő volt – alig fért a bőrébe.

Szakértelem és gondoskodás

– Minden szülőnek, akinek fogyatékkal élő gyermeke van, azt kívánom, hogy egy ilyen alapítvánnyal legyen kapcsolata. Hihetetlen szakértelemmel és odafigyeléssel dolgoznak, minden azért van, hogy a gyerekek jól érezzék magukat: az étkezéstől a foglalkozásokon át a nyaralásokig.

Az alapítvány abban segít, hogy élhessem az életem: el tudok menni dolgozni, el tudom tartani a családom, és mindezt teljes megnyugvással tehetem, mert Ádám jó kezekben van”

– mondta Bana Katalin, Buzdogán Ádám édesanyja.

Hobbija lett a szövés

– 2009. október 10-én jöttem ide – mondta Ádám, s még a körülötte lévők is megdöbbentek a pontos dátum hallatán. – Szeretek színezni, hímezni, ez a hobbim. Megtanultam szőni, és nagyon szépeket szoktam csinálni – mesélte örömmel.

fc7Ádám nagyon szeret hímezni | Fotó: Matey István

Édesanyja elmondta, Ádám három év alatt tanult meg szőni az alapítványnál, gyönyörű szőnyegeket készít. Példaértékű türelemmel és kitartással foglalkoztak vele a műhelyben, melynek eredményeként Ádám kezei közül magas minőségű, aprólékos munkával elkészített, eladható termékek kerülnek ki, így a fogyatékkal élő férfi boldognak és hasznosnak is érzi magát.

VK


A Rózsástelep utcán hamarosan újabb műhely nyílik majd - képünkön - képünkön dr. Sullerné Polgár Márta, az alapítvány elnöke
Debrecen - Az ellátottak egyedi, kézműves termékeket is készítenek, melyeket az alapítvány értékesít. Meleg nyári délután érkeztünk a Fény Felé Alapítvány Harmat utcai napközijébe és foglalkoztató műhelyébe, ahol éppen az asztalokat törölgették, nem rég fejezték be az ebédet. A teraszon, az árnyé...

A lakók és az alapítvány munkatársai örömmel álltak össze egy közös kép erejéig (az első sorban balról a harmadik dr. Sullerné Polgár Márta)
Debrecen - Családias környezetben telnek a napok a Fény Felé Alapítvány lakóotthonának háza tájékán. A Fény Felé Alapítvány lakóotthonának udvarára lépve egy tacskó szalad felénk üdvözlésképp, mögötte hátul egy német juhászkutya sétál fel-alá. Mindössze néhány lépést teszünk meg, amikor felbukkan...