trend és dekor

2020.03.08. 16:57

Csempésszük be a tavaszt otthonunkba!

Ebben az évszakban a világosabb, harsányabb színek kerülnek előtérbe.

Fotó: Shutterstock

A tavasz a megújulás, az újrakezdés és a lendület időszaka, nincs ez másként a lakberendezésben sem. Ilyenkor nyílnak a természetben a virágok, amiket érdemes otthonunkba is becsempészni, hogy szépségükkel és frissességükkel üde hangulatot teremtsenek a négy fal között is. A Naplónak nyilatkozó Demeter Anikó lakberendezőtől megtudtuk, könnyedén tavaszra hangolhatjuk otthonunkat, ha néhány apróságra odafigyelünk.

Virágokat a lakásba

– Ebben az időszakban nagy divatja van a virágmintáknak, amik jól mutatnak, ha alkalmi textileken – párnahuzatokon, asztalterítőkön, függönyökön – visszaköszönnek. Érdemes eltenni a télen használt textileket, és tavasziasra cserélni azokat. Vagy legalább egy kis dekorációban jelenjenek meg. Nagyon szépek a különféle, virágos ajtódíszek is, ezeket is érdemes az ajtóra akasztani, illetve ilyenkor már lassan a húsvétra is hangolódunk, így a tojás motívumok is megjelenhetnek – mondta, majd a színek jelentőségére is kitért.

– Az elmúlt időszak után jöhetnek a harsányabb, világosabb színek. Ilyen például a sárga bármely árnyalata, a rózsaszín, a tüdő és a mályva, valamint a zöld árnyalatai. Vannak, akik otthonukban ilyenkor az egész garnitúrát lecserélik. Sőt, ilyenkor mindezek nemcsak az otthoni tex­tileken, hanem az öltözékünkben is előkerülnek, és jobb kedvre is derítenek minket. Tavasszal egyre többet süt a nap is, a napsugarakat engedjük be az otthonunkba. A függöny legyen minél ritkább szövésű, és az sem baj, ha nem takarja el teljesen az ablakot. Fontos, hogy a jó időben szellőztessünk minél többet, hogy ne csak a napfényt, hanem a friss levegőt is beengedjük a szobába – mondta Demeter Anikó.

Takarítás lomtalanítással

Azt is megtudtuk, hogy a lakberendezést illetően február elején kezdődik az új év, mely összefügg a tavasz közeledtével. Érdemes ebben az időszakban néhány tanácsot megfogadni.

– Nagyon szeretjük, hogyha vannak saját emlékek, fotók a falon és a polcokon. Ez az időszak legyen az, amikor ezt a fotótárat felfrissítjük, újabb emlékek, fotók kerülnek ki. Ilyenkorra időzítsük a nagytakarítást is, amit mindenképpen kössünk össze a lomtalanítással is. Váljunk meg azoktól a tárgyaktól, amikre az elmúlt egy évben nem volt szükségünk, csináljunk helyet az újnak. Amit én még javasolni szoktam ilyenkor, hogy legyen egy olyan kis tárgy, dísz, kiegészítő, ami számunkra azt szimbolizálja, amit ebben az évben el szeretnénk érni. Ezt pedig mindenképpen egy központi helyre tegyük, hogy minden nap emlékeztessen minket arra, hogy mit szeretnénk elérni – mondta végül Demeter Anikó.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában