Kondás Elemér: derűsen tekintek a jövőbe

A korábbi cívisvárosi tréner egyelőre csapat nélkül van
A korábbi cívisvárosi tréner egyelőre csapat nélkül van - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Egyedüli edzőként ebben az évtizedben kétszer nyert bajnoki címet az NB I-ben a tréner.

A DVSC korábbi edzőjével, Kondás Elemérrel az NSO beszélgetett. Mint a cikk emlékeztet rá, csaknem hét és fél évvel ezelőtt vette át a Loki irányítását, majd a mostani bajnokság 2. fordulója után közös megegyezéssel távozott Kisvárdáról. Az 55 esztendős szakember kétszer nyert bajnoki címet és Magyar Kupát a DVSC-vel.

Sikeres év volt

„Sikeres évet töltöttem Kisvárdán, hiszen feljutottunk az NB I-be, ráadásul a történelmi sikert jó teljesítménnyel értük el – emlékezett Kondás Elemér. – Való igaz, az élvonalban nekem már csak két meccs jutott vezetőedzőként, ám nyilván ennek is oka van. Mindig is azt vallottam, hogy építkezni úgy lehet, ha adva van a gerinc, és két-három, legfeljebb négy minőségi labdarúgó érkezik. Nyáron rengetegen érkeztek hozzánk különböző nemzetekből, nem volt egyszerű összerakni a csapatot. Ráadásul rögtön az előző két idény aranyérmese volt az ellenfelünk. Tisztában vagyok vele, hogy a munka mindig addig tart, ameddig a pénzt adó ember jónak látja, ennek ellenére jó érzés, hogy tevékeny részese lehettem a kisvárdai futball legnagyobb sikerének.”

A szakember jelenleg csapat nélkül van. „Ha úgy adódna, pillanatok alatt tudnék felkészülési tervet készíteni, és bár korábban azt reméltem, januárra már lesz csapatom, pozitív beállítottságú vagyok, így derűsen tekintek a jövőbe.”

HBNSporthírek