Helyi közélet

2008.06.30. 16:24

Kedden zárva lesznek a hivatalok

<p>A Köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001 óta munkaszüneti nap július 1-je.</p>

A legtöbb településen zárva találják kedden a közigazgatási hivatalokat, a megyei és városi önkormányzatok ügyfélszolgálatait, a polgármesteri hivatalokat, az okmányirodákat, az APEH és az egészségbiztosító kirendeltségeit az ügyfelek (néhány helyen máskor tartják a munkaszüneti napot).

Július 1-je munkaszüneti nap ugyanis a magyarországi köztisztviselők számára. Ez azt jelenti, hogy az irodák egy része, például az adóhivatalok egyáltalán nem nyitnak ki, bizonyos helyeken pedig rövidített ügyeletet tartanak.

Azt, hogy melyik ügyfélszolgálaton melyik utat választják, helyben határozzák meg, vagyis az adott településen vagy a hivatalok honlapján kell tájékoztatni az ügyfeleket. A hazai köztisztviselői törvény 1992. július 1-jén lépett életbe. Ennek tiszteletére javasolta 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, hogy erre minden évben emlékezzenek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában