Koncertek, udvaravató, bábelőadás

Debrecen – Összeszedtünk pár érdekesnek ígérkező hétvégi programot Debrecenből. Fussa át őket, ha nincs ötlete, hová mozduljon ki.

1. Küronya Veronika orgonaművész ad koncertet a kistemplomi orgona javára április 22-én 17 órától a Debreceni Csonkatemplomban. Az orgonakoncerten Georg Böhm, J. S. Bach és Rene Becker orgonaművei hangzanak el. A belépés ingyenes, adományokat perselyben lehet elhelyezni.

2. Gálaműsorral ünnepli 65 éves fennállását és 60 éves gyakorlóiskolai múltját a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

Időpont: április 21., szombat 18 óra. Helyszín: Lovarda.

3. Udvaravató 2018 – Rutkai Bori és bandájával május 1-jén a B24 Galéria (Debrecen Batthyány u. 24.) szervezésében.

4. Winkler Nóra és Topor Tünde, Petrányi Zsolt, Gemza Péter – április utolsó hetében tárlatvezetések sorával várják az érdeklődőket a MODEM kiállításaira. Egy jól megrendezett anyaghoz mindig izgalmas akár a kurátorok, akár más művészeti szakemberek későbbi kapcsolódása. Azon a héten a művészeti központ három kiállítását is bejárják, aki pedig valamennyi alkalmon szívesen részt vesz, egyszeri kombinált belépővel megteheti.

5. Április 22-én 10 órától láthatja először a közönség a Madarak voltunk című bábelőadást a Vojtina Bábszínházban. Az előadást 4 éves kortól ajánlják. Gergőce és Máriskó történetét ismerhetjük meg az előadáson.


Daniel Cavanagh
Debrecen - Egészen biztosan nem fognak a négy fal között malmozni a debreceniek az elkövetkező napokban, hiszen ismét felpezsdül a cívisvárosi éjszaka. Kőhalmi Zoltán humoristát, az őrült Fish! zenekart, de még a népszerű gitárost, Danny Cavanagh-t sem érdemes kihagyni. 2018. április 19., csütörtök...