Koncentráltságban kell a Rosenborg fölé nőni

Akt.:
Koncentráltságban kell a Rosenborg fölé nőni
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Masszív gárdával találkozik a DVSC a norvég csapat képében.

– Az utolsó két nemzetközi mérkőzését megtekintettem a Rosenborgnak, az izlandi és a hazai Európa Liga-selejtezőjük felvételét is láttam. Összesítésben 4-0-ra múlták felül a norvégok a KR csapatát, idegeben egy büntetővel nyertek, otthon pedig hamar eldöntötték a találkozót és 3-0-ra legyőzték ellenfelüket. Remek gárdával találkozunk, a támadó szekcióban több olyan játékossal, akik értenek a góllövéshez, tehát nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk a Nagyerdei Stadionban. Masszívan és szervezetten védekezik a Rosenborg, ebből kitűnően váltanak támadásba, s nagyon jól művelik a pozíciós játékot is – jellemezte az ellent Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője a csütörtökön 20 órától (élőben a HAON-on!) rendezendő Loki-Rosenborg Európa Liga-selejtező odavágója előtti napon megrendezett sajtótájékoztatón.

A Debrecen trénere szerint egy nemzetközi meccsen nem lehet kérdés, hogy motivált lesz a társaság a 22-szeres norvég bajnok ellen. – Nagyon szeretnénk, ha sokan jönnék ki a stadionba és buzdítanák a csapatot – jelentette ki a szakvezető. Az edző elmondta, az a céljuk, hogy előnyt szerezzenek a jövő heti, trondheimi visszavágóra, mindezt jó lenne kapott gól nélkül véghez vinni.

Ön szerint mi lesz a DVSC-TEVA - Rosenborg Európa Liga-mérkőzés végeredménye?

  • Egy találattal lesz jobb a DVSC
  • Simán nyer a Loki
  • Minimális különbséggel győznek a vendégek
  • Magabiztos Rosenborg-siker
  • Döntetlen

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

Örül az érdeklődésnek

A tréner mellett a Loki csatára, Tisza Tibor is részt vett. – Az egész csapat egyre jobban teljesített az EL-selejtezők során, nem volt nehéz megfelelően bekapcsolódnom a játékba. Az hogy ez eredményben nem mutatkozott meg Niksicsben, vagy Rigában nem tudtunk nyerni, az a nem megfelelő helyzetkihasználásunkon múlt. A norvégok ellen is lesz majd helyzetünk, sok múlik azon, hogy tudunk-e gólt lőni és védekezésben mennyire leszünk fegyelmezettek. Koncentráltságban mindenképpen föléjük kell nőnünk, akkor biztos, hogy lesz keresnivalónk. Beszéltük a srácokkal, hogy kilátogat a kemény mag is a meccsre, ennek nagyon örülünk, aki valaha futballozott, az tudja, sokkal többet képes hozni magából egy futballista a buzdításuk hatására. Nagyon bízom benne, hogy mellettük minél többen kijönnek mások is.

HBN-TN


„Ugyanannyi az esély”

Nagyon jó csapat a Debrecen, jó egyéni képességekkel megáldott labdarúgókkal a keretében – fogalmazott Kare Ingebrigsten a Rosenborg vezetőedzője. – Úgy vélem, ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra, de nem lehet más a célunk, hogy a két meccs után mi ünnepelhessünk. A Loki az egyik topcsapat Magyarországon, ahogyan mi is annak számítunk Norvégiában. Nincs túl nagy különbség a két ország futballja között, ezért hasonló erősségűnek ítélem meg az ellenfelet – mondta az edző. Mike Jensen, a dán válogatott középpályás szerint támadó futballt játszik a DVSC és van a soraiban több veszélyes ember is, de a nevüket képtelen kiejteni – tette hozzá nevetve. Jensen ugyancsak továbbjutást vár a Rosenborgtól.