Komplett műszaki áruházat loptak össze

Már hét embert gyanúsít a rendőrség annak a társaságnak az ügyében, akik a közelmúltban gyakorlatilag összeloptak egy “komplett műszaki áruházat”.

Nyáron hárman buktak le, 1800 darab olajsütőt zsákmányoltak volna. A múlt héten újabb négy embert állítottak elő a rendőrök, épp amikor feltörtek egy konténert, és a szállítmányt targoncával kezdték átpakolni egy raktárhelyiségbe.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a rendőrség azután szervezett akciót a konténerek, kamionok megfigyelésére, hogy a fővárosban elszaporodtak a szállítmányozó cégeket ért fosztogatások. Az említett eset még nyáron történt, a tolvajok egy fuvarozási cég alkalmazottaiként vállalatuk budafoki telephelyén átalakították egy kamion rendszámtábláját, majd rakományostul elhajtottak vele egyikük monori tanyájára. A rendőrök akkor csaptak le rájuk, mikor a tolvajok éppen a pótkocsi zárját akarták egy fúróval kinyitni. A rongálással egyébként több százezer forint kárt okoztak, a több tízmillió forintot érő, 1800 olajsütőt tartalmazó rakomány azonban sértetlen maradt.

A nyomozás alatt a rendőrséglátókörébe került egy negyedik gyanúsított is, aki szintén a cég alkalmazottja, és a beszerzett információ szerint hasonló módszerrel követett el bűncselekményeket. A nyomozók megfigyelték a férfit, majd a múlt héten le is csaptak rá. Nyíregyházáról szállított árut, de mielőtt a cég telephelyére ért volna, behajtott egy alsónémedi ingatlanra, ahol három társával feltörte a konténert, majd a szállítmányt targoncával kezdték átpakolni egy raktárhelyiségbe. A rendőrök akkor léptek akcióba, amikor a következő hűtőszekrényt emelték volna le a targonca villájával. A több mint 5 millió forintot érő rakomány így hiánytalanul megkerült.

A helyszínről négy férfit állítottak elő, majd lakásukon házkutatást tartottak. Otthonaikban száznál is több – feltehetően bűncselekményből származó – olajsütőt, porszívót, valamint aggregátort és egyéb műszaki cikkeket foglaltak le.

A hét gyanúsítottal szemben a BRFK Vagyonvédelmi Osztálya folytatja le a nyomozást. Ketten közülük egyébként előzetes letartóztatását töltik, egyikük ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, négy gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a rendőrség.

– Független Hírügynökség –