Komor Norbi aranyat érdemelt volna, de ezüstöt kapott

Komor Norbi a januári kőbányai pofonpartin.
Komor Norbi a januári kőbányai pofonpartin. - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Nincs gáz, hiszen egy elsőéves ifinek nem szégyen, ha nem mindig az ő kezét emelik magasba a meccsei után.

Az mondjuk kicsit bosszantó, ha egy elvileg megnyert mérkőzést (legalábbis ha így érzi a bunyós, az edző) másként ítélnek meg a bírák, de maradjunk annyiban, hogy ha ők úgy látták, akkor ez marad a történelemkönyvekben. Komor Norbert az Énekes István Emlékverseny fináléjában pontozással kikapott Kiss Tamástól, s így ezüstéremmel gazdagodott.

A 91 kilósok döntőjében (országos ifi viadal) Komor Norbert jól bokszolt, de edzője, Salánki László szerint még meg kell szoknia a számára új 3-szor 3 perces meneteket. Ha ezt letisztázza magában, és sikerül jól beosztania az erejét a meccseken, akkor nagyon szép pályafutás áll előtte.

Salánki László: Nehéz mit mondani, mert ez a meccs szerintem – és még sokak szerint, akikkel beszéltem – megvolt Norbinak. Ő is így érzi, s ezért persze most mérges, hiszen egyhangú pontozással mégis ellenfelét hozták ki nyertesként. Az első menet szerintem a miénk volt, a második viszont elment, ez tény. A harmadik aztán – úgy érzem – ismét a Norbié volt. Amikor mondták, hogy egyhangú pontozással nyert (valaki), azt hittem Norbi nevét mondják majd, de mégsem. Az az érzésem manapság, ha egy menetet látványosan megnyer valaki, hajlanak rá a pontozók, hogy az egész meccset odaadják neki. Amúgy éreztem Norbin, hogy hezitál kissé, miként ossza be erejét a 3-szor 3 percben, ezen javítani kell majd. Úgy hiszem megadtuk a lehetőséget arra, hogy belenyúljanak a mérkőzésbe. Ám szerintem így is nyert, de az tuti, hogy később ennél is több kell majd.

– dvscboxing.hu –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek