Komoly torlódás volt a román határon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Szombaton Ártándról Létavértes felé terelték a járműveket; vasárnap kevesebben érkeztek.

Jelentős torlódás alakult szombaton a hajdú-bihari határállomásokon. Délelőtt Ártándnál átlépte a személygépkocsik várakozási ideje a két órát, ezért a 42-es főúton, a bedői elágazásnál Létavértes felé terelték a kilépő személy- és teherforgalmat. Késő délutánra ott és a nyírábrányi átkelőn is komoly sorok alakultak ki: Létavértesnél öt, Ábránynál mintegy három órát kellett várakozniuk a személyautókkal utazóknak – derült ki a rendőrség honlapjáról. A torlódás vasárnap a délelőtti órákra szűnt meg – mondta el kérdésünkre dr. Dobó Dénes főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A távirati iroda a román határőrségre hivatkozva azt írta, hogy a napi átlag ötszörösére emelkedett a forgalom a határon: a szokásos 18 ezer helyett szombaton 92 ezer Romániába belépő utast ellenőriztek a közös határszakaszon. A torlódás a külföldön dolgozó, az ünnepekre haza igyekvő román vendégmunkások tömeges érkezése és a román határőrök által november óta alkalmazott szigorúbb ellenőrzés miatt alakult ki.

A Mediafax hírügynökség szerint a sztrádán, Nagylaknál szombat éjjel 15 kilométeres sor alakul ki. Az egyik román vendégmunkás arról számolt be a hírügynökségnek, hogy hat órájába került, amíg Németországból eljutott a román határra, ahol újabb hat órát kellett várakoznia, amíg beléphetett az országba.

HBN, MTI


Jelentős torlódás a csengersimai és a létavértesi határállomáson
Nyíregyháza – Jelentős torlódás alakult ki a Csengersima-Pete és a Létavértes-Székelyhíd közötti magyar-román határállomáson szombat délután, a kilépő személyforgalomban négy-öt órás várakozásra kényszerülnek az utazók – közölte a rendőrség a honlapján.


Hajdú-Biharban megteltek az átkelők, már a Békés megyeieket ajánlják!
Létavértes, Nyírábrány – Késő délután tovább nőtt a személygépkocsik várakozási ideje a magyar-román határ hajdú-bihari szakaszán. Létavértesnél immár öt, Nyírábránynál pedig mintegy három órát kell várakozniuk a személyautókkal utazóknak – derül ki a police.hu-n közölt adatokból.