Komoly tehetségek kopogtatnak a DVSE élvonalbeli csapatának ajtaján

Komoly tehetségek kopogtatnak a DVSE élvonalbeli csapatának ajtaján
© Fotó: Matey István
Debrecen – Szombaton a 6. fordulót rendezték az E.ON férfi OB I. középszakaszának küzdelmeiben. Debrecen vízilabdacsapata ezúttal a fővárosban, az UVSE vendégeként szállt harcba. Komlósi Péter tanítványai magabiztos, 11-6-os győzelmet arattak, a sikerből pedig alaposan kivették a részüket a DVSE utánpótlásának kiválóságai is.

A Debreceni Vízilabda Klub évek óta kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre, amely komoly fejlődésen ment keresztül. A fiú országos utánpótlás bajnokságban szereplő ifjúsági-, serdülő- és gyermekegyüttesek hétről-hétre az ország tizennégy legjobb csapata között pallérozódnak, de időről-időre a legfiatalabbak is megvillantják oroszlánkörmeiket. A cívisvárosiak célja, hogy minél több saját nevelésű játékos alkossa az első csapatot, tehetségeik pedig Fekete Gergőhöz hasonlóan méltó módon képviseljék a debreceni színeket, így öregbítve a hajdúsági főváros hírnevét a magyar utánpótlás- és felnőtt válogatottban.

A hétvégi ütközetben öt ilyen debreceni kiválóság kapott lehetőséget tehetségének bizonyítására: Dienes Imre Balázs, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland, Macsi Martin és Smitula Gergő. Ugyanekkor debütált a fiú serdülő- és ifjúsági csapatok egyik húzóembere, a mindössze 16 esztendős Turcsányi Ákos is.

– Rendkívül fegyelmezetten és taktikusan, a mérkőzést végig kézben tartva játszottunk úgy, hogy öt debreceni fiatal is aktívan kivette belőle a részét. Sokat voltak vízben, ám egyetlen percig sem érződött, hogy gyengült volna ezzel a csapat, sőt, megbízhatóan játszottak és nagyon szépen megoldották a feladataikat annak ellenére is, hogy az iskola miatt nem mindig tudnak részt venni a közös gyakorlásokon. Noha többen közülük még évekig utánpótláskorúak – vagyis van idejük beerősödni az OB I-es mezőnybe -, de már most bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani. Ez a csapat hetedik élvonalbeli szezonja, lassan kezd a kemény munka beérni, néhány éven belül a gárda gerincét már helyi kötődésű és saját nevelésű sportolók alkothatják. Hosszútávon az a cél, hogy minél több debreceni pólópalánta eljusson az első osztályig, ehhez minden feltétel adott, de némi türelemre van szükség, hogy ezek a fiatalok beérjenek – vélekedett a Debrecen vezetőedzője, Komlósi Péter.

– DVSE –Végig kézben tartotta a meccset a DVSE

Egy percig sem forgott veszélyben a debreceniek sikere, 11–6 lett a vége.Sporthírek