Komoly lemondások árán

Akt.:
Papp László mosolyogva kezdte köszöntőjét.
Papp László mosolyogva kezdte köszöntőjét. - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A város polgármestere további támogatást ígért Debrecen sportolóinak.

Lapunk minden évben megválasztja az év legjobb sportolóit, illetve az olvasóink megválaszthatják a számukra legnépszerűbbeket, az idei díjátadó gálának a Hotel Óbester lovagterme adott otthont.

A kedd délutáni ceremónián elsőként a Hajdú-bihari Napló főszerkesztő-helyettese, Ratalics László köszöntötte a vendégeket. Ismertette a szavazás menetét, elmondta, hat szakmai– és ugyanennyi közönség által megítélt díjat oszt ki minden évben a megyei napilap.

Példa a Mezei-Vill

A főszerkesztő-helyettes Pajna Zoltánnak, a megyei közgyűlés elnökének adta át a szót, aki elsőként megköszönte a lehetőséget, hogy ennyi kiváló sportolót üdvözölhet a díjátadón. – Tavaly is itt voltam ezen a jeles eseményen, tehát vannak ismerős arcok a díjazottak között egy évvel ezelőttről is. Remek érzés elbeszélgetni a helyi sportegyesületek vezetőivel, az emberben óhatatlanul is felvetődik, hogy jó lenne gyakrabban, akár negyedévente összegyűlni és megvitatni a nehézségeket, illetve az elért eredményeket. Ezúton is szeretném megköszönni a Naplónak ezt a kezdeményezést, hiszen tudom, egy sportolóak mennyire fontos, hogy ne csak a saját mércéjéhez mérten teljesítsen jól, hanem a szakmán kívülről, a közönségtől is kapjon pozitív visszajelzést. Nem csupán a győzteseknek, de az összes jelöltnek is gratulálok – mondta Pajna, aki a tavaly BL-főtáblára került futsalcsapat, a Mezei-Vill példáját hozta fel arra, hogy egy évtized alatt milyen óriásit lehet fejlődni a sportban.

Még jobb feltételek

Debrecen polgármestere, Papp László mosolyogva kezdte köszöntőjét, mondván, előtte Pajna Zoltántól olyan nagyívű beszéd hangzott el, hogy alig akadt általa lefedetlen terület. – Kevés olyan hely van az országban, de talán az egész közép-európai térségben is, ahol olyan szoros a kapcsolat alakult ki a városvezetés és a sport között, mint Debrecenben. Az elmúlt 17 évben igyekeztünk méltó körülményeket teremteni kiváló sportolóinknak, akik nagyon sokan világviszonylatban is sikeresek. A célunk továbbra is ez: még jobb feltételeket biztosítani ezeknek a sportembereknek, aki hihetetlen lemondások árán érték el sikereiket. Minden elismerést megérdemelnek, gratulálok a győzteseknek!

HBN