Komoly incidens lett a mosógépszerelésből: még a csapágy is repült

Komoly incidens lett a mosógépszerelésből: még a csapágy is repült
© Illusztráció: Getty Images
Berettyóújfalu – Felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal az újfalui férfival szemben, aki falhoz lökött egy derecskei asszonyt, amikor az nem fizette ki azonnal mosógépe megjavításának árát.

A terhelt ellen önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emeltek vádat.

Az ügyészség beszámolója szerint a háztartási gépek szereléséből élő férfit a sértett kereste meg 2015 májusában meghibásodott mosógépe miatt. A szerelő a nő lakásán jelezte, hogy csapágyat kell cserélni, ezért elszállította az eszközt. Amikor visszavitte, letetette az udvaron, közölve, hogy a javítás ára 22 ezer forint. A nő 10 ezret odaadott, kérve, hogy a mosógépet vigye be a lakásba, helyezze üzembe és akkor megkapja a teljes összeget. A férfi erre visszatette a gépet a kocsijába, amit a nő úgy próbált megakadályozni, hogy belekapaszkodott a háztartási eszközbe. A vádlott azonban megragadta a csuklójánál és a házfalnak lökte, minek következtében a sértett elesett (a férfi ekkor még a kicserélt csapágyat is felé hajította).

A könnyebben sérült asszony joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A férfi az incidenst követően visszavitte a mosógépet a lakására, a nyomozó hatóság később lefoglalta és kiadta jogos tulajdonosának.

HBN