Komoly heroinfogás Abu Dhabiban

15 és fél kiló heroinnal bukott meg két afgán és egy pakisztáni férfi az Egysült Arab Emírségekben, akik egy titkosrendőrnek akarták eladni az anyagot. A csempészek akár halálbüntetést is kaphatnak.

A rendőrtiszt 960 ezer dirhamot, azaz kb. 60 millió forintot ajánlott a 15 és fél kiló heroinért, de végül a tranzakció helyett letartóztatta az afgán és pakisztáni férfiakat – mondta Hamed Ahmed al-Hamadi ezredes. Abu dhabi hírforrások szerint a három gyanúsított egy másik emírségből gyümölcsszállítmányba rejtve csempészte a kábítószert a városba.

Ebben a hónapban ez már a második nagyobb heroinfogás Abu Dhabiban – a hónap elején szintén afgán és pakisztáni állampolgárok buktak le 16 kiló heroinnal, de elszöktek, a bíróság pedig távollétükben június 7-én halálra ítélte őket. Egy másik férfit is halálra ítéltek nemrég: ő a Sardzsa emírségben akart eladni heroint egy álruhás rendőrnek.

Állampolgárságát nem közölte az állami hírügynökség, csak annyit, hogy egy ázsiairól van szó. Az Egyesült Arab Emírségekben ugyanakkor ritkán végeznek ki elítélteket, a legsúlyosabb büntetést később általában életfogytiglani börtönre változtatják.

– Független ÍHrügynökség –