Komoly gondok a Baptista Szeretetszolgálat háza táján

Akt.:
Budapest, Debrecen – Az államkincstár vizsgálata szerint több milliárd forint hiányzik. A Sas utcai éttermük is bezár.

A napokban derült fény annak a vizsgálatnak az eredményére, amely szociális ellátást végző, állami támogatásból fenntartott egyházi intézmények működését tekintette át. Ebből az derült ki, hogy a Baptista Szeretetszolgálatnál több mint hárommilliárd forinttal nem tudtak elszámolni, emiatt megvonták a házi segítségnyújtás szolgáltatásuktól az állami finanszírozást, így a szervezet komoly gondba került, a hírek szerint több száz gondozót már el is bocsátottak a múlt hét folyamán.

Habár a szolgálat alapítója, Szenczy Sándor a híresztelések egy részét tagadta (főképp az elbocsátásokat), sejthető, hogy Hajdú-Bihart is érinti az ügy: a szervezet kommunikációjáért felelős Révész Szilvia a napokban ígért tájékoztatást erről a Naplónak. De az már most biztos, hogy Debrecenben, a baptisták által üzemeltetett Sas utcai étterem szeptemberben bezár.

HBN–VÉZS


A Magyar Államkincstártól vár segítséget a Baptista Szeretetszolgálat
Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – Fellebbezett, illetve azt megelőzően a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) fordult a Baptista Szeretetszolgálat, miután házi segítségnyújtás szolgáltatásuktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozása miatt megvonták az állami finanszírozást – közölte a szolgálat kedden az MTI-vel. Kiemelték azt is, hogy a felfüggesztés az egyéb szociális intézményeket és a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott köznevelési intézményeket, iskolákat nem érinti.


Pestisrácok.hu – A NAV nyomozást indított a Baptista Szeretetszolgálat egy szolgáltatásával kapcsolatban
Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – Különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Baptista Szeretetszolgálat állami támogatású házi segítségnyújtás szolgáltatásával kapcsolatban – közölte a pestisrácok.hu kedden.

hirdetés