Komoly fejlesztés a Debreceni Sportuszodában

Akt.:
Komoly fejlesztés a Debreceni Sportuszodában
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tovább fejlődnek a Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítmények, hiszen a Gyulai István Atlétikai Stadionban jelenleg is zajló munkálatok mellett a sportuszodában már befejeződött a kivitelezés – közölte a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.

A Magyar Úszó Szövetség pályázatának köszönhetően, a már több nemzetközi és hazai vizes eseménynek is otthont adó Debreceni Sportuszodában mintegy 43 millió forintból lecserélték az összes, a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) szabályoknak megfelelő rajtkövet, a beütő paneleket, és új időmérő szoftvert építettek be, így nagy nemzetközi úszóversenyek, országos bajnokságok megrendezése szempontjából is optimális helyzetbe került a létesítmény. Az új komplex időmérő rendszer további tartozékai az elektronikus startpisztoly, ill. a 12 db hátúszó rajtgép.

16Fotó: Derencsényi István

Az elmúlt két hétben a tervezett karbantartási munkálatok keretében mindemellett leengedték a medencéket, ellenőrizték és javították a gépészeti és a felügyeleti szoftvert, továbbá kisebb burkolatjavítási munkákat is végeztek.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –Sporthírek