Komoly elismeréseket vívtak ki a DVSC fiatal bokszolói

A képen jobbra: Nagy Angéla
A képen jobbra: Nagy Angéla - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A DVSC bokszklub utánpótláskorú bunyósai kitettek magukért a közelmúlt nemzetközi viadalain.

Legutóbb Pallás Szimonetta (edzője Zöld Ferenc, Hutai László) Vojvodinában rangos Golden Gloves viadalon lépett fel. A junior lány a döntőbe jutásért remek, szoros mérkőzést vívott egy kazah hölggyel, aki ellen nagyon közel állt a sikerhez. Ellenfele ezután – immár a fináléban – gyakorlatilag átlépett egy lengyel bokszolón, ám Szimonetta – akiről utólag tudtuk meg, hogy törött lábfejjel (!) lépett ringbe – megmutatta, hogy sokra hivatott a jövőben: a válogatott szakmai stábja igencsak dicsérte őt.

Két további DVSC-s junior is jó eredményt ért el egy-egy világversenyen. Lakatos Máté az ukrajnai korosztályos Európa-bajnokságon egy cseh fiút győzött le igen magabiztosan. A junior válogatott elsőszámú 60 kilósa látványos bokszával sok ember tetszését kiváltotta. Ezután egy fehérorosz versenyző állította meg Lakatost, aki ekkor kevésbé tudta bemutatni azt az ökölvívást, amit előzőleg.

Hozzá hasonlóan éppen csak lemaradt az éremről Nagy Angéla, aki a magyar színeket képviselte a tajpeji világbajnokságon. Ő rövid pályafutása eddigi legnagyobb kihívása előtt állt, ráadásul rögtön egy hazai ellen kezdett, ám a borzasztóan erőseket ütő és vetélytársát letámadó Angi nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb. Az idő előtt véget érő összecsapás után joggal dicsérte őt klubedzője, Salánki László (aki Lakatos trénere is). Szerinte hatalmas tartalék van még Angélában, aki mindössze szűk egy éve edz. A dobogóra lépéstől egy nagyon ügyes, végül az aranyéremig menetelő indiai lány fosztotta meg a hajdúhadháziak tehetségét. Kijelenthetjük: tőle ki lehetett kapni egy szoros meccsen. Angéla és Máté egyaránt 5. helyet szerzett az Eb-n és a vb-n.

Gyanítjuk, hallunk még mindhárom ifjú bunyósról a sporthírekben.

– Koppányi Szabolcs –