Komoly csapatokkal játszott a DEAC, nem voltak rosszak

Taktikusan kosaraztak a debreceni lányok
Taktikusan kosaraztak a debreceni lányok - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Saját rendezésű felkészülési tornán szerepelt a DEAC női NB I/B-s kosárlabda-csapata a hétvégén.

Három héttel a bajnokság kezdete előtt komoly ellenfelekkel mérhették össze tudásukat Kovács Imre tanítványai. A szombati napon a tavalyi bronzérmes Tatabánya volt az ellenfél, ahol több rutinos, első osztályt is megjárt játékos szerepelt. A mérkőzés első perceiben a debreceniek meglepték ellenfelüket, hatpontos hazai előnynél időt is kellett kérnie a tapasztaltabb vendégek vezetőedzőjének. Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a szünet előtt egy hazai rövidzárlatnak köszönhetően a tatabányaiak mehettek minimális előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak Göttlinger Annáék, s ismét átvették a vezetést. Agresszív védekezés és gyors támadások jellemezték ekkor a hajdúságiak játékát. A szoros eredmény a találkozó végéig megmaradt, de az utolsó másodpercekben értékesített büntetőknek köszönhetően végül a vendégek örülhettek, hiszen 67–65-re diadalmaskodtak. A győzelem tehát a végén elmaradt, ám a nyugati bajnok ellen mutatott játék több mint biztató volt.

Okos játék

A második mérkőzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttese volt az ellenfél. A fiatal, agilis budapesti csapat is a bajnokság keleti csoportjába kapott besorolást, a találkozó tehát nem csak gyakorlásnak, de erőfelmérőnek is tökéletes volt. Hamar tízpontos előnyt sikerült kiharcolnia a Földvári Andrea vezette DEAC-nak, így több formációt, taktikai elemet is gyakoroltathatott Kovács Imre a csapatával. Magassági fölényüket védekezésben és támadásban is kamatoztatni tudták a debreceniek, így a végére magabiztosnak mondható huszonhat pontos győzelmet arattak (83–57).

– Gratulálok az egész csapatnak, szépen és hasznosan játszott mindenki. Külön öröm, és a debreceni női kosárlabda sikeres jövője felé mutat, hogy a kadett és junior korú játékosaink szép és okos megoldásokkal örvendeztették meg a kilátogató szurkolókat – összegzett Kovács Imre.

HBN–EÁ

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek