Súlyos baleset történt a Szabó Kálmán utcán

Akt.:
Súlyos baleset történt a Szabó Kálmán utcán
© Fotó: Matey István
Debrecen – Öten ültek a Citroen márkájú, román rendszámú autóban, amely pénteken délelőtt fél 11 után a Szabó Kálmán utcán felfelé, a Mikepércsi út irányába haladt. Amikor a Homokkerti Közösségi Ház elé értek, nekik balról, a Kiss Áron utcából kihajtott egy Ford, amelyet egy fiatalember vezetett és mellette szintén egy fiatalember ült.


A Citroen négy utasa Szatmárnémetiből való, mindannyian (a hátul ülők is) be voltak kötve. Őket valószínűleg ez a tény, az elől utazókat pedig a kinyíló légzsákok mentették meg a súlyosabb sérüléstől. Az egyik hölgy ennek ellenére erős gyomor-, illetve bordatáji fájdalomra panaszkodott.

A Ford vezetője még ki tudott szállni az autóból, de gyengesége miatt azonnal vissza ült, s ott várta meg a mentőket. A mellette ülő társa beszorult a kocsiba, őt a tűzoltók szabadították ki: hordágyra fektetve vitték el az időnként fájdalmas hangokat hallató fiatalt.

A jelek szerint a balesetet az okozta, hogy a Kiss Áron utcából kihajtó jármű vezetője nem adta meg az elsőbbséget a forgalmas úton haladó Citroennek.

Az ütközés következtében orral mindkét jármű a Homokkerti Közösségi Ház beton aljzatú kerítésének ütközött: gyakorlatilag az állította meg a kocsikat.

A rendőrök jelenleg is helyszínelnek.