Komádi már készül a börtönre

Akt.:
Itt épül majd a börtön
Itt épül majd a börtön - © Fotó: Égerházi Péter
Komádi – Számos beruházás valósult már meg Komádiban, de még mindig szép számmal vannak tervek.

A várossá válás 15. évfordulóját ünnepli Komádi az idén, 2001. július 1-jén kapta vissza másodjára a városi rangot a település. Nem terveznek nagy ünneplést, inkább összegzik az eddigi tevékenységeket és kitűzik az új célokat – fogalmazott Tóth Ferenc, Komádi polgármestere.

– Az előző ciklusban megújult az általános iskola épülete, új bölcsőde és óvoda épült, de azok régi épületeit is felújítottuk. Új kerékpárút, leállósáv, piac, két lakásotthonnal bővülő gyermekotthon, a rendőrörs új helye, megannyi megszépült középület, rendezett zöldfelületek jelzik az eredményeinket. Mi is benyújtottunk pályázatokat, mert ipari parkot szeretnénk létesíteni. Új játszótér, a zöld város pályázat kivitelezése, helytörténeti kiállítás létesítése és számos energetikai beruházás szerepel a céljaink között – mondta a polgármester. Az utak, utcák és járdák rendbetétele is fontos feladat lesz, emellett a kerékpárút-hálózat fejlesztése is tervben lesz. Mindent megtesznek azért, hogy a városkép egységes és mutatós legyen.

Munkahelyeket hoznak

Még szeptember végéig megtörténik annak a területnek a végleges kijelölése, amelyet Komádi ajánlott fel az államnak a büntetés-végrehajtási intézet kialakítására – derült ki a képviselő-testületi ülés dokumentumából. A több mint öt hektáros terület a Széles utca környékén található, a város belterületén, annak a szélén. Az önkormányzat kiépíti a hiányzó infrastruktúra elemeit, a területhez csatlakozó utat. Ennek már megvan az engedélyes terve. A közelben képzelik el az ipari parkot is, így a most még üres településrész a remények szerint akár 60-70 családnak is kenyeret adhat. Mint azt Tóth Ferenc kiemelte, a területátadással a munkahelyteremtés volt a céljuk, hiszen úgy tudni, érettségizett fiatalokat alkalmaznának az intézetben, ami talán megálljt parancsol a most jellemző népességelvándorlásnak.

HBN

Címkék: ,