Költségvetés – Vegyesen módosulhat az önálló hivatalok, hatóságok költségvetése

Budapest – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ugyanannyi forráshoz jut működéséhez a költségvetésből jövőre, mint az idén, a Közbeszerzési Hatóság büdzséje csökken, míg az Állami Számvevőszéké (ÁSZ) és a Központi Statisztikai Hivatalé (KSH) emelkedik a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban az ideihez képest.

A GVH büdzséje változatlan: az idén és jövőre is 2,37 milliárd forintot tartalmaz, és ehhez 78,8 millió forint saját bevételt kell elérnie. Beruházásra az intézménynél 85 millió forintot terveznek.

A Közbeszerzési Hatóság idei költségvetése 2,1 milliárd forint, ez jövőre 1,678 milliárd forintra csökken a javaslat értelmében, amiből 1,66 milliárd forint forrása saját bevétel. Beruházásra a hatóság 122,6 millió forintot fordíthat 2017-ben.

Az ÁSZ az idei 8,567 milliárd forinttal szemben 9,3 milliárd forintból gazdálkodhat, 415 millió forintot költhet beruházásokra.

A KSH költségvetése jelentősen, közel 5 milliárd forinttal csökken, jövőre 10,75 milliárd forint a hivatal kiadása, amelyből csaknem 488 millió forintot beruházásra szánnak. A hivatalnak több mint 800 millió forint saját bevételt kell elérnie 2017-ben.

– MTI –