Magyarország

2008.04.16. 07:15

Országszerte Tészta Szerda

<p>Csaknem 300 vendéglátóhelyen várják hagyományos és különleges tésztákkal az érdeklődőket április 16-án, az első Tészta Szerdán.</p>

Országszerte kétféle menüből lehet majd választani: a magyaros és a nemzetközi étlapból. Az akcióban részt vevő éttermek féláron látják vendégül a tésztarajongókat.

Április 16-án rendezik meg a Tészta Szerdát. Országszerte körülbelül 300 étterem csatlakozott az akcióhoz. Kétféle menüvel, egy magyaros és egy nemzetközi étlappal várják az érdeklődőket - mondta el a Független Hírügynökségnek Káhn Norbert, a Gyermely Zrt. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette, érdemes időben asztalt foglalni, mert mindenhol féláron lehet étkezni, és emiatt nagy érdeklődésre számítanak az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyeken.

A Tészta Szerdát idén rendezik meg először, de a szervezők szeretnének hagyományt teremteni. A részletek és a részt vevő éttermek listája megtalálható a tesztaszerda.hu internetes oldalon.

A magyarok évente átlagosan hét kilogram tésztát esznek fejenként. Ez ugyan kevesebb, mint Olaszországban, de világviszonylatban még mindig nagyon jelentős mennyiségnek számít. Idehaza jellemzően a tojásos tészták kedveltek.

További cikkek:

  • Torkos csütörtök Torkoskodtunk 2008.02.07. Torkos csütörtök 2008.02.07. Torkos csütörtök Debrecenben 2008.02.07.
  • Videók a torkos csütörtökről
  • Nézze meg receptjeinket!
  • Sikeres volt a Torkos Csütörtök
  • Olvasónk írja: Nem torkoskodhattam
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!