Helyi közélet

2008.07.01. 18:22

Skálázhatunk az Unió helyén

<p>Debrecen – Kedden – mindössze egy hónap kihagyás után – újra megnyitott a Skála. <dia width="900" height="700" alt="Megnyitotta kapuit a Skála 2008.07.01."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megnyitotta_kapuit_a_Sk_la_2008_07_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megnyitotta kapuit a Skála 2008.07.01." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-SANY0146_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A><BR /></p>

„Feldarabolták” az egykik legrégibb belvárosi áruházat. A helyén kialakult 4 üzlet különböző profilú, egymástól független bejáratú.

A mobiltelefonokat forgalmazó az átalakítás alatt is szinte folyamatosan üzemelt. Kialakításra vár még egy étterem és egy bank. A legnagyobb, a kétezer négyzetméteresen területen pedig egy régi-új ismerős, a Skála kapott helyet. Kedden nyitotta meg a kapuit.
Egyetlen hónap alatt áthurcolkodtak az egykori Centrumból a Nagytemplom árnyékába, hogy 400 négyzetméterrel nagyobb területen, kínálatában az előzőre hasonlító, mégis jelentősen megváltozott arculattal jelenjenek meg.

Az épület homlokzata elüt a földszinti üvegfaltól és a modern felirattól, de, mint Rácz Katalintól, a Skála Áruház vezetőjétől megtudtuk, ez sem lesz már így sokáig.

– A jövő héten lekerül a logó és elkezdik felállványozni az épületet – utalt a kezdődő külső felújításra.
A bejárat, mely egy oszlopnyival kintebb tolódott az egykori kirakattól, csak félgőzzel üzemel, pedig a tömeg még délután is kígyózott a pénztárak előtt.
Belépve egyáltalán nem éreztem úgy, hogy egy ma divatos bevásárlóközpontba csöppentem, de az Unióra sem emlékeztetett semmi. Még a mozgólépcső is új helyen van.

A padló gyermek és idősbarát – nem csúszik. Mintájával körbevezet az osztott elrendezésű áruházon. A földszinten az elegáns felnőtt ruházat és a fehérneműk, az emeleten pedig – ahová mozgólépcsővel és lifttel lehet feljutni, de hagyományos lépcső nincs –, a gyermekruházat, a cipő és a sportruházat található.

 A vevőáradatot 17 próbafülke és összesen 40 alkalmazott várta két irányból, hiszen megtartották a Hatvan utca felő a hátsó bejáratot is.

   Nézze meg a videót!

  • Megváltozhat az Unió neve!
  • Másodszor is megnyílt a Park Center
  • Hatalmas tömeg lepte el az Outlet Centert
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában