Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.25. 15:12

A program végén dolgozniuk kell Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A cél az, hogy a támogatások lejárta után fél évvel is több mint ezer embert foglalkoztassanak. Célcsoport:az alacsony iskolai végzettségűek, a pályakezdők, az 50 éven felüliek, a munkaerőpiacra visszatérők és tartós álláskeresők.</p>

A régiónak nyújtott 5,5 milliárd forint felhasználásával két év alatt 4 ezer hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személyt kell bevonni különböző munkaerő-piaci szolgáltatásokba. A legfontosabb cél az, hogy 1100 embernek az egyéni programjának befejezését követő 180. napon is legyen munkahelye, azaz támogatások nélkül is foglalkoztassák.

Többbek között ezt emelte ki az év elején indított és 2009. december 31-ig tartó, Társadalmi Megújulás Opreratív Program elvárásaiból az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. Miskó Istvánné a „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért” kezdeményezés nyitókonferenciáján vett részt szerdán Nyíregyházán, ahol elmondta: a célcsoportot az alacsony iskolai végzettségűek, a fiatalok és pályakezdők, az 50 éven felüliek, a munkaerőpiacra visszatérők és a tartósan munka nélkül maradt álláskeresők alkotják. Jelentkezni a kirendeltségeken lehet.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!