Kollégái munkáját segíti

Akt.:
Schubert László szervez, kertészkedik és sütöget
Schubert László szervez, kertészkedik és sütöget
Püspökladány – Schubert László rendőr főhadnagy 1996 óta rendőrségi munkatárs, 2010 óta a Püspökladányi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály előadója. Már gyermekkorában vonzotta az egyenruha, így katonai szakközépiskolában tanult.

1993-96-ig hivatásos katonaként dolgozott, egy érdekes területhez került közelebb: a repülőgépek légiforgalmát ellenőrizte. A honvédség átszervezése után azonban megszűnt ez a beosztás, így a rendőri pályára tért át.

Munkája során a kint dolgozó járőrök háttérmunkáját végzi: ellenőrzi az írásos munkákat, szolgálatokat szervez, ellenőrzi a járőröket, segíti a munkájukat; nyilvántartásokat vezet, statisztikákat gyűjt, jelentéseket készít. Hitvallása – ahogy a rendőrségi szlogen is hirdeti – hogy szolgáljon. Úgy tartja (akárcsak a népmesék), hogy „a rossz nyerje el méltó büntetését!”

Van egy kiskertje a háza körül, szabadidejében szívesen műveli, bionövényeket termeszt. Szeret „kemencézni” is, vagyis kemencében sütni, leginkább kenyeret. Tagja a „kemencések” nemzetközi csoportjának, akikkel évről évre különféle rendezvényeket tartanak, akár határainkon túl is. Mindemellett még házi szappankészítéssel is foglalkozik.

Feleségével és három fiával él Püspökladányban.

HBN


A jelölt

Név: Schubert László

Kategória: rendőr

Munkahely: Püspökladányi Rendőrkapitányság


Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...