Kölcsönös együttműködés – történelmi összefogás

Dr. Papp László polgármester
Dr. Papp László polgármester - © Fotó: Matey István
Debrecen – Beszédében történelmi jelentőségűnek nevezte Dr. Papp László polgármester azt a megállapodást, melyet péntek délután írt alá ünnepélyes sajtótájékoztató keretében a Debrecenbe látogató ukrán delegáció képviselőivel.

A városatya elmondta, a mostani kooperáció történelmi hagyományok folytatása, hiszen a cívisváros földrajzi fekvése révén midig is összekötő szerepet töltött be a magyar–ukrán kapcsolatokban, melyeket még inkább erősíteni kell.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Az eseményen részt vett Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere, Mikhajlo Fatyejev harkovi alpolgármester, valamint Kravcsenko György, az Ukrán Országos Önkormányzat képviselője. Az ukrán politikusok kiemelték, hazájuk szempontjából is emlékezetes ez a nap, egyben reményüket fejezték ki, hogy városaik és önkormányzataik gazdasági, oktatási és kulturális együttműködése Debrecennel a jövőben kölcsönösen gyümölcsöző lesz.

HBNHátszél van, most kell a vitorlát kiengedni

Debrecen – Mindkét ország miniszterelnöke az ukrán-magyar kapcsolatok bővítését szorgalmazta.

 

 Magyar-ukrán üzleti fórum – Ukrán miniszterelnök: komoly kihívások előtt áll Ukrajna

Debrecen – Függetlenné válása óta eltelt időszakának legnagyobb kihívásai előtt áll Ukrajna – jelentette ki Volodimir Hrojszman ukrán kormányfő pénteken Debrecenben.Magyar-ukrán gazdasági fórum – Orbán: a politikai kapcsolatok segítik a gazdasági együttműködést

Debrecen – A Magyarország és Ukrajna közötti perspektivikus politikai kapcsolatok jelentős hátszelet biztosítanak a gazdasági együttműködés fejlesztéséhez – jelentette ki Orbán Viktor pénteken Debrecenben, a Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett magyar-ukrán gazdasági fórumon, amelyen felszólalt az ukrán miniszterelnök is.
hirdetés