Kölcsön-munkavállalás, kölcsönös előnyök

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Sean Gallup/Getty Images
Debrecen – Egy munkaerő-kölcsönző céggel való együttműködés segíthet a boldogulásban.

Az uniós csatlakozásunk óta népszerűvé vált külföldi munkavállalás előnyei mellett napjainkban egyre több szó esik a kockázatokról. Ezek jelentős részét egy munkaerő-kölcsönző céggel való együttműködés segíthet kiküszöbölni.

Feltételek

Számos feltételt kell teljesíteni annak, aki külföldön akar munkát vállalni. A megfelelő szakképesítés és egy minimális nyelvtudás természetesen alapvető, de ha az álláskereső egyedül próbálkozik, akkor nem kevés pénzre, kapcsolatokra és szerencsére is szüksége lehet. Az utazás, a lakhatás, a munkakereséssel töltött idő megélhetési költségei tekintélyes összeget tehetnek ki.

Emellett nem szabad elfeledkezni annak a kockázatáról sem, hogy csak hosszabb idő alatt sikerül állást találni. Utóbbi részben kiküszöbölhető, ha az álláskereső már itthonról felveszi a kapcsolatot potenciális munkaadóival, de az interjúkon, próbamunkákon való részvétel így is meglehetősen komplikált és költséges. A külföldi álláskeresést azonban megkönnyítheti egy munkaerő-kölcsönző vállalattal való együttműködés.

HBN