Kölcsön helyett a betörést választotta: három mobilt és egy tévét is elvitt

Kölcsön helyett a betörést választotta: három mobilt és egy tévét is elvitt
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy családi házba Debrecenben, méghozzá elég furcsa indokkal.

Egy nő tett bejelentést április 26-án délután fél öt körül a rendőrségre arról, hogy a Debrecenben, a Tegez utcában található családi házukba egy ismeretlen betört és onnan több értéktárgyukat is ellopta. A nyomozók a helyszíni szemle során megállapították, hogy a betörő a kerítés mellett található kukáról mászott be az udvarra, majd a bejárati ajtót befeszítette és a házból elvitt három mobiltelefont, egy televíziót és egy porszívót.

A rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatban széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Richárdot, akit néhány házzal arrébb egy melléképületben lévő búvóhelyén 2016. április 27-én 9 órakor elfogtak. A debreceni férfinél az egyenruhások megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított televíziót, valamint a porszívót, majd később a lakcímén tartott házkutatás során előkerült a három mobiltelefon is. A lefoglalt műszaki cikkeket a rendőrök visszaadták a sértettnek.

A rendőrkapitányságra előállított 27 éves B. Richárd a nyomozóknak beismerő vallomást tett, amely során elmondta, hogy először pénzt akart kérni a sértettől, majd mivel a férfi nem volt otthon, így úgy döntött, hogy betör a házába és elvisz mindent, amit tud.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –