Helyi közélet

2016.05.05. 08:28

Videó: Kokaint is árultak az újfalui dílerek

Debrecen - Kokaint és különböző amfetaminokat találtak annak a – rendőrség gyanúja szerint – bűnszervezetben működő bandának a tagjainál, akiket három különböző városban kapcsoltak le az elmúlt hónapokban, a legutolsó személyt a múlt héten.

Debrecen - Kokaint és különböző amfetaminokat találtak annak a – rendőrség gyanúja szerint – bűnszervezetben működő bandának a tagjainál, akiket három különböző városban kapcsoltak le az elmúlt hónapokban, a legutolsó személyt a múlt héten.

– A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítési osztályának információi alapján indult az ügyben nyomozás. 2015. december 9-én Budapesten 3 embert, egy 24 éves nőt, valamint egy 20 és egy 41 éves férfit fogtak el, akik szerte az országban terítették a drogot. Tőlük 70 gramm kokaint, 2,7 kilogramm amfetamint és 50 gramm ecstasyt (MDMA) foglaltak le a hajdú-bihari bűnügyi felderítők, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. Az őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett személyeket jelentős mennyiségben, bűnszövetkezetben elkövetett kábítószer terjesztéssel gyanúsítjuk – mondta el Kiss Endre őrnagy, a megyei vizsgálati osztály vezetője.

Újfalui szál

Szintén a fenti, decemberi napon Kecskeméten is lecsaptak a rendőrök. Ott 4 emberrel szemben jártak el, akik kábítószer alapanyagául szolgáló növényeket termesztettek; 53 tő kendert találtak náluk. Ők szabadlábon védekeznek.

– A fenti események nyomán már másnap, december 10-én házkutatást tartottak a rendőrök Berettyóújfaluban is: a megyei főkapitányság vizsgálati osztálya, valamint a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 3 helyi lakost fogtak el, a házkutatások során kannabinoid növény és amfetamin került elő – számolt be Kiss Endre. A 25 éves Sz. Péter a Budapesten elfogott nőtől szerezte be a drogot, majd továbbértékesítette a 32 éves H. Istvánnak és a 26 éves F. Lászlónak. A három férfit a nyomozók kábítószerbirtoklással gyanúsítják; szabadlábon védekeznek.

Maga is kotyvasztott

A további eljárásban 2016. április 27-én Budapesten ütöttek rajta a 29 éves K. Zsolton, akinél 50 gramm kokaint, 200 gramm amfetamint és 50 gramm marihuánát, valamint nagy mennyiségű készpénzt, illetve kábítószer előállításához és kiporciózásához szükséges eszközöket (mérleget, zacskókat, stb.) találtak és foglaltak le. A gyanú szerint a férfi külföldről származó olaj és különböző savak (például kénsav) összekeverésével állított elő amfetamint. Vele együtt 3 fogyasztót is nyakon csíptek. Az ügyben további egy kereskedőről tudnak a rendőrök, ő szökésben van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A drogkereskedő csoport felszámolása több szervezet; így a megyei főkapitányság felderítő, bűnügyi és vizsgálati osztálya, a TEK és a BRFK összehangolt munkájának az eredménye – hangsúlyozta az őrnagy. Nem bocsátkozott találgatásba arról, mennyi lehet a megtalált drog pénzbeni értéke, mint mondta, ez a hatóanyag tartalmától függ, aminek pontos mértékét a laboratóriumi vizsgálatok állapítják meg. Annyit hozzátett, hogy a rendőrség jelenlegi információi szerint az ügyben szereplő terjesztők a kokaint grammját 20 ezer forintért árulták.

HBN


Debrecen, Berettyóújfalu - A Hajdú-Bihar megyei nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozóival, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival közösen 2015. december 9-én, Budapesten és Kecskeméten egyszerre több helyszínen tartottak akciót kábítószer-kereskedők és fogyasztók elfogása érdekében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában