Kocsonyafesztivál: minden kóser?

Kocsonyafesztivál: minden kóser?

Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál. A rendezvénysorozat pénzügyeiről is kérdeznek a fórumunkon.

„Szerinted minden kóser etikailag?? Ha én közpénzek feletti döntési jogkörben vagyok, akkor egész egyszerűen NEM ADHATOM az üzletet egy rokonomnak sem, nemhogy még a feleségem cégének!!!”

A kérdés a Borsod Online fórumának „A Kocsonyafesztivál arcai és tematikája és arcai – picit mulatságos (de nem nagyon)” című topicján „hangzik el”. A kérdező arra céloz, hogy a fesztivált rendező vállalkozás Fedor Vilmos miskolci alpolgármester feleségének a tulajdona. A kérdést továbbítottuk az alpolgármesternek: „Minden kóser etikailag?”

Fedor Vilmos elmondta: a fesztivál a hatodik életévébe lépett, azt akkor találta ki, hívta életre és szervezte meg felesége, amikor ő még nem volt alpolgármester. A fesztiválban soha egy forint közpénz se volt, annak ellenére, hogy méltán népszerű, országos hírű, Miskolcnak hasznot hozó rendezvény.

Tavaly a téli fesztivál összes eseményén körülbelül ötvenezren vettek részt. A mostani fesztiválon Káli Sándor polgármester meghívására a DIREKT-városok (Dunán Inneni Regionális Kulturális Társulás) – Miskolcon kívül Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Szolnok és Salgótarján – tizenöt-tizenöt tagú küldöttségei is részt vesznek, ez az esemény lesz a DIREKT első hivatalos megmutatkozása, egyben alkalom a szakértők tanácskozására. Az ő vendéglátásuk költségeihez, mint a város vendégeiéhez, hozzájárul az önkormányzat. 

Sz.G.

Szóljon hozzá fórumunkhoz!