Sport

2015.03.10. 10:28

Csak a csodában bízhat a Schalke

A bajnokságban bukdácsoló Real Madrid a Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőjében térne vissza a győzelmi útra, míg a Porto–Basel meccsen eldől, melyik fél szerepelhet hosszú idő újra a legjobb nyolc között.

A bajnokságban bukdácsoló Real Madrid a Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőjében térne vissza a győzelmi útra, míg a Porto–Basel meccsen eldől, melyik fél szerepelhet hosszú idő újra a legjobb nyolc között.

Kétgólos előnnyel térhetett haza Németországból a BL–címvédő Real a Schalke elleni párharc első mérkőzését követően, így gyakorlatilag fél lábbal már ott van a következő körben. Carlo Ancelotti együttesének szekere az utóbbi időben meg–megdöccen a bajnokságban, a hétvégi Bilbao elleni vereség azt jelentette, hogy a királyiak hosszú idő után leszorultak a dobogó legfelső fokáról. Ellenben a nemzetközi porondon szárnyalnak CR7–ék, zsinórban 10 diadalnál tartanak a sorozatban. Legutóbb címvédést a legrangosabb európai kupában 1990–ben jegyezhettek fel, ez a bravúr a Milannak sikerült. Iker Casillas a madridiak hálóőre beszélt az újbóli BL–siker esélyéről – Tisztában vagyunk vele, rendkívül nehéz kihívás lesz, de mindent megteszünk a berlini döntőért. Úgy vélem, a csapat rendelkezik a kellő tapasztalattal és sikeréhséggel, ami ehhez szükséges–fogalmazott optimistán Casillas. Német oldalon a jelentős hátrány mellett, több hiányzó is nehezíti a mester, Roberto di Matteo életét. A gelsenkircheni csapatban Boateng eltiltott, míg a Draxler, Farfán, Obasi hármas sérülés miatt nem léphet pályára a Bernabéu stadionban.

Nyeretlenek Portugáliában

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Porto,Basel duó gyakori résztvevője lenne a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének, a portugálok legutóbb 2004–ben, míg a svájciak még régebben, 1974–ben jutottak a nyolcba.

Most valamelyik gárdának megszakad a hosszú böjtje, jobb helyzetből a portugáliai összecsapást a házigazda várhatja, hiszen 1–1–es végeredmény született az odavágón. Az a tény is a luzitánok malmára hajtja a vizet, hogy ebben a BL–idényben még veretlenek. A Basel eddig ötször lépett pályára Portugáliában tétmérkőzésen, a mérleg nem túl fényes, ugyanis három döntetlen mellett, kétszer vereséggel térhettek haza. – Egy európai nagyágyúval találkozunk, amely jelentős tradícióval rendelkezik. A Portónak győztes mentalitása és világos filozófiája van a futballról. A csapatban remek egyveleget alkotnak a fiatalt és a tapasztalt játékosok– vélekedett Paulo Sousa a svájci alakulat trénere.

Mind a Real Madrid–Schalke, mind a Porto–Basel mérkőzés kedden 20:45 perckor rajtol, előbbit a Sport1, utóbbit a Digisport1 közvetíti.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!