Kocsis Zoltán búcsúztatása – Hosszan kígyózó sorban búcsúztak a pályatársak, tisztelők

Akt.:
Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója búcsúbeszédet mond Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző ravatalánál a Zeneakadémia aulájában 2016. november 19-én. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója november 6-án, életének hatvanötödik évében hunyt el
Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója búcsúbeszédet mond Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző ravatalánál a Zeneakadémia aulájában 2016. november 19-én. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója november 6-án, életének hatvanötödik évében hunyt el - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – Hosszan kígyózó sor alakult ki szombat délelőtt a Zeneakadémia előtt, az épületben Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas és Liszt-díjas karmestertől és zongoraművésztől a tisztelők és pályatársak egy-egy szál fehér virággal búcsúztak.

Az emlékezés virágait mások mellett Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester; Kun Vu Paik zongoraművész; Érdi Tamás zongoraművész; Báll Dávid zongoraművész; Lakatos György hegedűművész; Dubóczky Gergely karmester; Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója; valamint a Nemzeti Filharmonikusok tagjai helyezték el a ravatalnál.

A gyászolók szombat reggel 8-tól 12 óráig tiszteleghettek a november 6-án, életének 65. életévében elhunyt művész előtt a Zeneakadémián.

Reggel óta folyamatosan érkeztek Kocsis Zoltán tisztelői, majd 11 óra után az épület egyik sarkától a másik sarokig tartó kanyargó sorban várakoztak, hogy egy szál virágot helyezhessenek el az alkotó ravatala előtt.

Kocsis Zoltánt 13 órától az aulában zárt körben búcsúztatják. A meghívottak előtt beszédet mond Áder János köztársasági elnök, Kurtág György zeneszerző, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Mocsári Károly zongoraművész, Perényi Miklós csellóművész, valamint Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója. A beszédeket az épület előtt elhelyezett kivetítőn lehet követni.

– MTI –


Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

Budapest – Életének hatvanötödik évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója – közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-vel.


Kocsis Zoltán halála

Budapest – A kormány, a főváros, a Zeneakadémia és Pécs városa is saját halottjának tekinti az életének 65. évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművészt, karmestert, zeneszerzőt, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatóját.Kocsis Zoltán búcsúztatása – Egy szál virággal búcsúznak tisztelői Kocsis Zoltán zongoraművésztől

Budapest – Folyamatosan érkeznek Kocsis Zoltán ravatalához a Zeneakadémia aulájába tisztelői, akik egy szál fehér virággal búcsúznak a világhírű zongoraművésztől, karmestertől.
hirdetés