Klubot váltott Angliában a Loki egykori kapusa

Deczki Máté
Deczki Máté - © Fotó: Matey István, archív
Nagy-Britannia – Az angol hetedosztályban szereplő Hednesford Town FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy május végéig kölcsönvette a Stoke City U23-as csapatának kapusát, a 18 éves Deczki Mátét – számol be az átigazolásról a Nemzeti Sport Online.

A lap cikke szerint Deczki érkezését azt követően jelentette be a klub, hogy lejárt a Stoke City U23-as csapatának másik kapusa, Joe Bursik kölcsönszerződése, és visszatért a „fazekasokhoz”. A Stoke U23-as brigádja Deczki kölcsönadása után sem maradt magyar játékos nélkül, itt szerepel ugyanis a szintén kapus Gyollai Dániel és a szélső Szerető Kristofer is.

Deczki ügynökei, Csepregi György és Schultz Levente a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítették a kölcsönadást.

A május elején 19. életévét betöltő korábbi U17-es válogatott Deczki még 2016 nyarán igazolt a DVSC akadémiájának növendékeként a Stoke City utánpótlásába, ahol azóta fokozatosan egyre feljebb halad a ranglistán, az U23-as csapat után most egy felnőttcsapat jelenti a következő lépést.


Deczki Máté
Stoke-on-Trent - Deczki Máté dupla hárítását választották meg az U18-as Premier League 2017–2018-as idényében az év védésének. Deczki a Derby County elleni bajnokin előbb Fuseine Rashid fejesét védte reflexmozdulattal, majd az ismétlésnél is óriásit mentett - számolt be a Nemzeti Sport Online. ...Sporthírek