„Klinika épült” Pallagon

Kanta (balra) és Zsidai
Kanta (balra) és Zsidai - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Több mint féltucat játékosára nem számíthat Kondás Elemér az MTK elleni Ligakupa-meccsen.

– Kis túlzással valóban le lehetne forgatni a Kórház a város szélén című sorozat egyik epizódját Pallagon, annyi labdarúgónk kínlódik kisebb-nagyobb sérüléssel – válaszolta a Napló kérdésére Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője kedden délben. Tény, a Ferencváros elleni, vasárnapi összecsapásnak több hajdúsági futballista is áldozatul esett.

Rúgások és könyökös

Ibrahima Sidibe lábára durván rácsúszott Pavlovic, vélhetően a szenegáli támadó részleges belső oldalszalag-szakadást szenvedett, amennyiben ez bebizonyosodik, akkor számára véget ért a szezon. Hasonlóan járt Selim Bouadla is, neki a combhajlítója szakadt el, ő sem játszik már tavasszal.

Szintén a Fradi ellen sérült meg az Achillesén Szakály Péter, a bokáján Korhut Mihály és Nagy Zoltán sincs túl jól, miután lekönyökölték a Groupama Arénában. Mint kiderült, a korábban kidőlt Lázár Pál és Nenad Novakovics sem lép már pályára ebben a szezonban, de a hátvéd Igor Morozov és a támadó Kulcsár Tamás sem teljesen egészséges.

Zsidai visszatér

Így vág tehát neki a szerdán 18 órától rendezendő Ligakupa-elődöntő első mérkőzésének a Loki a Nagyerdei Stadionban (a találkozót élőben közvetítjük).


Ön szerint a DVSC vagy az MTK jut be a Ligakupa döntőjébe?

Betöltés ... Betöltés ...

– Természetesen a rengeteg sérülés és betegség nagyban meghatározza, hogy a kollégáimmal kiket küldünk pályára a kék-fehérek ellen, van, akire szerdán még nem számíthatok, de akadnak olyanok is, akikre a vasárnapi, Pápa elleni bajnokin sem. Jóformán aki hadra fogható, azzal számolnunk kell, biztos, hogy lesznek olyanok, akik három napja is játszottak és az MTK együttese ellen is szerepet kapnak, azt majd meglátjuk, kinek mennyi játékpercet biztosítunk. Szeretnék előnyt szerezni a Hungária körútiak ellen, hiszen ha már eljutottunk idáig a Ligakupában, be akarunk kerülni a fináléba. Nem tudhatjuk, milyen összetételben érkeznek a kék-fehérek, de mindegy is, hiszen az MTK bármilyen összeállításban jó csapat, erről már többször is meggyőződhettünk. Vélhetően biztos védekezésből indulnak majd ki a Nagyerdőn, ugyanakkor számíthatunk rá, hogy játszani fogják a futballt s a veszélyes kontráikra is fel kell készülnünk. Nekünk persze a saját játékunkkal kell törődnünk ezúttal is és meg kell próbálnunk minél jobban teljesíteni, a helyzeteinket pedig értékesíteni. Lesznek olyan fiatal játékosok, akik ezúttal is megkapják a lehetőséget és a sok sérült mellett annak azért legalább örülhetünk, hogy a régóta maródi Zsidai Lászlóra már számíthatok szerdán este.

HBN-TN
hirdetés