Klíma-dráma

Klíma-dráma
Fekete volt hétfőn az ég, zavaros, mint a moslék, leszakadni készült a pokol, majd egy időre elnyomta a vuvuzelák dongását az égzengés. Előtte két nappal még meg akartunk sülni, szerencsére (vagy sajnos) végül nem tettük.
Fábián György jegyzete

Azt mondják, az időjárásról társalogni közhely, amolyan témapótló téma – nos, látván az elmúlt hónapok, néhány év történéseit, ezt a dohos tételt felülvizsgáltatja velünk az aktualitás. Azért persze nem fogok most csípőből nagy okosságokat leszűrni, semmi olyat, ami értékelhető új összefüggés lenne, a hátborzongató részletek a szomszédos hasábokon vannak.
Az hallani, ilyen a boksz, meg a nyári zivatar, gyerekkoromban is volt elég zuhé, és azt is mondják, semmivel sem rosszabb a világ, mint száz évvel korábban, csak fejlődött a hírközlés, és a sajtónak mindig „jól jön” egy kis dráma, persze nem hibáztathatóan, mert ilyenkor az olvasók, nézők információigénye is megnő. Mégis, régebben mintha nem lett volna ennyi, nagy kárt okozó időjárási esemény mifelénk. A tornádóról akkoriban, közvéleményszerűen, azt hittük, olyan csak külföldön van.
Mindez persze, mondom, lehet, hogy csak látszat, nincs mögöttem statisztika. Bár, ha a világ nem is rosszabb, a klíma változhat.

– Fábián György –

A szerző blogja: http://blog.mon.hu/ludwighernya

Megyei összefoglaló:  Hatalmas viharkárok Hajdú-Bihar megyében