Debrecen hírei

2018.02.16. 17:00

360 fokos videó: tógába öltözött diákok lepték el a Fazekast

Debrecen - Élménydús történelmi utazásnak lehettünk szem- és fültanúi 360 fokos kameránkkal a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban. Fegyverneki Gergő magyar- és médiaszakos tanár átadta a terepet a diákoknak, akik DigiPolisz címmel tartottak bemutatóórát.

Debrecen - Élménydús történelmi utazásnak lehettünk szem- és fültanúi 360 fokos kameránkkal a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban. Fegyverneki Gergő magyar- és médiaszakos tanár átadta a terepet a diákoknak, akik DigiPolisz címmel tartottak bemutatóórát.

A DigiPolisz, avagy utazás az ókori Görögországba digitális eszközökkel című projektbemutató órán jártunk a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban kedden. A 9.b osztály tanulói bemutatták, hogyan dolgozzák fel az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) eszközök használatával újszerű módon a görög mitológiát.

Tóga, görög saláta és buzukidallamok is színesítették a gimnáziumi kéttannyelvű osztály óráját, melynek tagjai igyekeztek közelebb hozni hazánkhoz a messzi Görögországot. A Z generáció felkészülését nagyban segítették a technikai eszközök: volt, aki blogot írt, kisfilmet forgatott, míg mások az ókori divatot és eseményeket „TV-bemondóként” ismertették. A hat csoportra osztott osztály Görögország történelmét, kultúráját, földrajzát és gasztronómiáját mutatta be - mintha egy-egy utazási iroda kérte volna fel őket, hogy készítsenek kulturális-turisztikai magazint a nyaralni vágyóknak.

Korábban már volt szerencsénk ellátogatni Fegyverneki Gergő egy digitális irodalomórájára, akkor Ibsenről tanultak hasonló technikával a diákok.

Osztályfőnökük, Fegyverneki Gergő, aki szintén fehér tógába bújt, elmondta, hogy a célok között szerepelt, hogy a diákoknál fejlődjenek a 21. századi kompetenciák, mint például az önálló tanulás vagy a közös tudásépítés élménye. Majd hozzátette:

engem is motivált, hogy mit hozhat ki ez projekt a diákokból, és örömmel tapasztaltam, hogy lelkesek voltak, motiváltak, jobban utánanéztek az adott feladatuknak.”

Ez a program, azt mondhatom, hogy nemcsak a diákok, de a felnőttek körében is sikeres volt.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3766468"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!