Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 13:27

Íjászkodtak a szabolcsi földvárban

<p>Szabolcs - A program keretén belül a Szabolcs Vezér Íjászai Hagyományőrző Egyesület és a nagyhalászi Rétközi Sólymok Íjászegyesület tagjai teljes harci felszerelésben ismertették meg a gyerekekkel a honfoglaló magyarok harci módszereit.</p>

Lassan hagyománnyá válik a tiszaeszlári általános iskolások tavaszi biciklitúrája. A gyerekek pedagógusok kíséretében látogattak el immár másodszor a Szabolcs községben található földvárhoz, hogy tiszteletüket tegyék honfoglaló őseink előtt. A földvárhonfoglalás kora óta áll Szabolcsban, otthont adva a hagyományőrző íjászoknak a napi gyakorlás és rendezvények lebonyolításához. A bemutatkozást és az általános fegyverekről és ruházatról szóló tájékoztatást követően kezdődött a gyerekek íjászkodása.

A program keretén belül a Szabolcs Vezér Íjászai Hagyományőrző Egyesület és a nagyhalászi Rétközi Sólymok Íjászegyesület tagjai teljes harci felszerelésben ismertették meg a gyerekekkel a honfoglaló magyarok félelmetes harci módszereit, a lövéssel alakzatait a legendássá vált hátrafelé nyilazást, majd ők maguk is kipróbálhatták az íjakat, a buzogánnyal és pajzzsal küzdést.

A festői környezetben mindenki remekül érezte magát, s egy igazi magyaros babgulyás elfogyasztása után vágott neki a biciklis csapat a hazafelé vezető útnak, Tiszaeszlárra.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!